Відкрито конкурс на посади членів Експертного комітету з відбору та використання основних лікарських засобів

Міністерство охорони здоров’я України (далі — МОЗ) інформує про оголошення конкурсу на посади членів Експертного комітету з відбору та використання основних лікарських засобів. Кандидати на вакантні посади повинні мати досвід з оцінки порівняльної ефективності, безпеки та економічної доцільності лікарських засобів.

У повноваження експертів входитиме надання рекомендацій щодо включення або ж виключення ліків з Національного переліку основних лікарських засобів.

Відповідно до таких рекомендацій заклади охорони здоров’я здійснюватимуть закупівлю препаратів першочергово.

Кандидати повинні відповідати чітко встановленим вимогам, а саме:

1) мати вищу медичну, фармацевтичну, економічну чи математичну освіту;

2) не перебувати на державній службі;

3) не мати реального конфлікту інтересів (зокрема, не співпрацювати з виробниками та власниками реєстраційних посвідчень лікарських засобів або пов’язаними з ними особами).

У МОЗ відзначають, що практикуючі лікарі, фармацевти, економісти й математики необхідні для того, щоб Національний перелік став вичерпним та економічно обґрунтованим.

Наради експертного комітету відбуватимуться один раз на місяць. Взяти участь у засіданнях можна на громадських засадах.

Конкурсний відбір проходитиме у два етапи.

І етап триватиме з 15 травня до 3 червня (включно) 2019 р. Порядок подання заявок відбуватиметься через онлайн-форму та обов’язкове подання кандидатом у паперовому вигляді документів у запечатаному конверті для МОЗ України (адреса для надсилання заявок — м. Київ, вул. Грушевського, 7).

На конверті необхідно зазначити «Секретарю Конкурсної комісії з формування експертного комітету з відбору та використання основних лікарських засобів».

Пакет документів, потрібних для першого етапу конкурсу:

1) супровідний лист щодо відповідності встановленим вимогам до кандидатів у члени експертного комітету в довільній формі (кандидату необхідно описати досвід роботи з лікарськими засобами і мотивацію для участі в роботі експертного комітету);

2) заява про відсутність реального та/або потенційного конфлікту інтересів за формою, наведеною в додатку 1 до Положення про експертний комітет з відбору та використання основних лікарських засобів;

3) копія документа, який посвідчує особу;

4) інформація та документи, що підтверджують наявність відповідної освіти, досвіду роботи та виконуваних функцій, у тому числі здійснення оцінки порівняльної ефективності (результативності), безпеки та економічної доцільності лікарських засобів.

За результатами розгляду поданих документів конкурсною комісією кандидати отримають лист — запрошення на засідання комісії.

ІІ етап відбору — засідання конкурсної комісії, під час якого відбудеться розгляд отриманих документів та проведення співбесіди.

Результати конкурсного відбору письмово повідомлятимуться кандидатам у члени Експертного комітету та публікуватимуться на офіційному сайті МОЗ України.

У цілому до експертного комітету планується відібрати 12–18 людей. Строк їх повноважень становитиме 4 роки.

Якщо виникла потреба в додатковій інформації МОЗ просить звертатися за номером: +380 (44) 200-07-93 — секретар Конкурсної комісії Антон Костянтинович Байдер.

Нагадаємо, що Експертний комітет є постійно діючим дорадчим органом, який створений МОЗ України для здійснення оцінки порівняльної ефективності (результативності), безпеки та економічної доцільності лікарських засобів з метою їх включення до Національного переліку основних лікарських засобів.

Більш детально з функціями, діяльністю та процесом відбору у члени експертного комітету можна ознайомитися в Положенні про експертний комітет з відбору та використання основних лікарських засобів.

За матеріалами moz.gov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті