У Харкові активізують боротьбу з наркотиками

16 Серпня 2019 11:10 Поділитися

На офіційній веб-сторінці Харківської міської ради повідомляється про те, що за результатами громадського обговорення розроблено план щодо боротьби з наркоманією та допомоги залежним, який охоплює найближчі півроку. Участь в його розробці взяли правоохоронці, представники різних громадських організацій і реабілітаційних центрів, студенти тощо задля зниження рівня споживання наркотиків у місті, а також їх незаконного розповсюдження.

Першим і важливим етапом реалізації вказаного плану має стати створення Харківського ресурсного центру для боротьби з наркоманією та допомоги залежним, у якому планується надавати медичні й юридичні консультації, здійснювати реабілітацію наркозалежних та підтримувати їх сім’ї. Крім того, з вересня заплановано проведення масштабних профілактик у школах міста у форматах лекцій і агітацій. Така ж кампанія триватиме на місцевих телевізійних каналах і у вигляді соціальних реклам на вулицях та в транспорті.

Харківський міський голова з цією метою пообіцяв виділити бюджетні кошти на цільову антинаркотичну програму після отримання запиту поліції, що пов’язано з виключним віднесенням боротьби з незаконним продажем наркотиків до повноважень правоохоронних органів. Однак місто в подальшому виступатиме і за розширення повноважень громадських організацій та їх участь у рейдах правоохоронців по місцях можливого нелегального збуту. Перед цим Геннадій Кернес привернув увагу громадськості до зазначеної проблеми власним постом у соціальній мережі, де зазначив, що Харків наразі потопає в наркотиках.

За матеріалами www.city.kharkov.ua
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті