Бюджет програми медичних гарантій у 2020 р. пропонується встановити на рівні 80 млрд грн.

16 Вересня 2019 1:26 Поділитися

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) повідомляє про подання в Парламент проекту програми медичних гарантій, загальний бюджет якої становить 80 млрд грн., з них 72,08 млрд грн. – у межах граничних видатків, 8,6 млрд грн. – додаткова потреба для підвищення тарифів або збільшення кількості послуг.

“Підвищене фінансування лікування інсультів та інфарктів, оплата пологів та неонатологічної допомоги, а також діагностичних послуг для раннього виявлення онкологічних захворювань – це пріоритетні напрямки Програми медичних гарантій на 2020 р. Окремою статтею визначені такі важливі напрями, як реабілітація та паліативна допомога. Також у бюджет закладено індексацію капітаційної ставки для закладів первинної допомоги”, – зауважив Олег Петренко, голова НСЗУ.

Програма медичних гарантій – перелік медичних послуг, які держава гарантує пацієнту, за рахунок податків громадян. Вона має на меті охопити медичними послугами всіх громадян.

Нагадаємо, Законом України від 19.07.2017 р. № 2168 «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення» передбачено, що обсяг коштів, які спрямовуються на реалізацію програми медичних гарантій, щорічно визначається в Законі України про Державний бюджет України. При цьому зазначено, що обсяг коштів має бути в розмірі не менше 5% валового внутрішнього продукту України.

За матеріалами прес-релізу НСЗУ

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті