В Україні зафіксовано перший випадок коронавірусної інфекції

03 Березня 2020 12:29 Поділитися

«Вчора я повідомляв, що у нас виявлено 4 випадки з підозрою, сьогодні ця підозра підтверджена в однієї особи», — про це під час брифінгу щодо ситуації з протидією поширенню коронавірусної інфекції сьогодні повідомив заступник міністра охорони здоров’я (МОЗ) України Віктор Ляшко.

Випадок коронавірусної інфекції зафіксовано в особи, яка 26 лютого повернулася з поїздки до Італії. Під час повернення до України 26 лютого в румунському аеропорті було проведено температурний скринінг, який зафіксував відсутність підвищення температури тіла. Повторний скринінг було проведено під час перетину кордону в Чернівецькій обл. Зважаючи на шлях пересування сімейної пари, їм була видана довідка щодо самоізоляції, яку розробило МОЗ.

На другий день самоізоляції (28 лютого) у чоловіка з’явилися перші симптоми, а госпіталізація відбулася 29 лютого. У понеділок, 2 березня, ввечері підтверджено коронавірус. Наразі у пацієнта відмічаються лихоманка та сухий кашель.

У дружини пацієнта симптомів наразі не виявлено. Також у даний час проводиться робота з «невеликим» колом контактного оточення особи з підтвердженим коронавірусом.

В. Ляшко повідомив, що всі матеріали і зразки передані у вірусологічну лабораторію Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Наразі пацієнт згідно з розробленим порядком доставлений у госпітальну базу, що визначена МОЗ, та отримує симптоматичне лікування.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті