COVID-19: короткий огляд змін у глобальній ситуації

25 Березня 2020 11:49 Поділитися

У даній публікації пропонуємо ознайомитися з коротким оглядом актуальних новин, які пов’язані зі спалахом COVID-19.

Наразі більше 424 тис. осіб у світі заразилися SARS-CoV-2, який є вірусом, що викликає COVID-19. Із загальної кількості інфікованих понад 18 тис. померли і майже 109 тис. уже одужали.

США: обмеження пересувань

Наразі в США зареєстровано близько 55 тис. випадків COVID-19 і 802 пов’язаних з ними випадків смерті. Тільки на Нью-Йорк припадає близько 5% усіх випадків COVID-19 у світі.

Каліфорнія, Нью-Йорк, Іллінойс, Коннектикут і Нью-Джерсі в даний час застосовують суворі правила щодо переміщення людей. Інші штати також закликають людей уникати великих зібрань.

У Вашингтоні політики готуються вкласти в економіку США 1 трлн дол.

Китай: відсутність нових місцевих інфекцій

У неділю (22 березня 2020 р.) у материковому Китаї було зареєстровано 39 нових випадків COVID-19. Однак дані випадки зараження були діагностовані тільки у туристів, які прибули з інших країн. Загалом в Китаї на сьогодні зареєстровано 81637 випадків COVID-19, з них 3285 – смертельні.

Уряд Китаю розширює свої заходи зі стримування і мінімізації завезених інфекцій, перевіряючи всіх пасажирів, що прибувають до країни.

Італія: кількість летальних випадків більша, ніж у Китаї

На сьогодні в Італії зареєстровано понад 6 тис. випадків смерті від COVID-19, що перевищує показники Китаю — 3285 летальних випадків. У неділю Італія заборонила поїздки в середині країни. Також зупинені автомобільна, швейна і меблева промисловість.

Крім цього, у неділю Італія повідомила про 651 летальний випадок від COVID-19. Цей показник нижчий, ніж був у суботу, — 793 випадки смерті. Чиновники сподіваються, що це може бути ознакою того, що спалах у країні знаходиться на стадії плато.

Великобританія: уряд загрожує обмеженнями

Наразі у Великобританії зареєстровано більше8 тис. випадків COVID-19 і 423 випадки смерті. Прем’єр-міністр Борис Джонсон (Boris Johnson) пригрозив ввести комендантську годину й обмеження на поїздки, якщо люди не будуть дотримуватися урядових рекомендацій із соціального дистанціювання.

Австралія: пляжі закриті

Оскільки кількість випадків COVID-19 в Австралії досягла 2318, уряд закриває бари, клуби, спортивні зали і храми. Прем’єр-міністр Австралії Скотт Моррісон (Scott Morrison) закликав громадян підготуватися до обмежень, які можуть тривати близько 6 міс.

Чиновники закрили деякі пляжі й повідомили закладам громадського харчування про те, що вони можуть доставляти замовлення тільки додому. С. Моррісон також планує вводити нові заходи щодо забезпечення соціального дистанціювання.

Індонезія: лікарі отримують бонуси

На сьогодні в Індонезії підтверджено 686 випадків зараження COVID-19 і 55 випадків смерті — переважно в столиці країни Джакарті, яка є найбільшим містом Південно-Східної Азії.

Уряд закрив у Джакарті громадські розважальні центри. Чиновники також закликають людей працювати з дому, якщо це можливо.

Президент Індонезії Джоко Відод (Joko Widod) оголосив, що лікарі й медичний персонал будуть отримувати бонуси в регіонах Індонезії, у яких оголосили надзвичайну ситуацію.

Нова Зеландія: подвоєння захворюваності

З п’ятниці (20 березня 2020 р.) до неділі (22 березня 2020р.) число зареєстрованих випадків COVID-19 у Новій Зеландії подвоїлося до 102. Сьогодні цей показник складає 205 випадків COVID-19. Щоб запобігти подальшому поширенню, країна готується до забезпечення соціального дистанціювання.

Заклади громадського харчування, музеї, басейни, кінотеатри, бібліотеки, ігрові майданчики та інші несуттєві підприємства повинні бути закриті. Також країна нещодавно закрила свої кордони для нерезидентів.

Індія: прем’єр-міністр стурбований

Нині в Індії зареєстровано 562 випадки інфікування COVID-19 і 10 випадків смерті. Чиновники занепокоєні тим, що значний спалах COVID-19 може «затопити» і без цього перевантажену систему охорони здоров’я країни.

Прем’єр-міністр Нарендра Моді (Narendra Modi) закликав людей залишатися вдома, але він стурбований тим, що люди недостатньо серйозно ставляться до цієї загрози.

За матеріалами www.medicalnewstoday.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті