Дослідження показало, що більшість тяжкохворих пацієнтів з COVID-19 виживають при стандартному лікуванні

08 Травня 2020 1:25 Поділитися

Клініцисти з двох лікарень у Бостоні, США, повідомляють, що більшість найтяжчих пацієнтів з COVID-19 — ті, кому потрібні апарати штучної вентиляції легень (ШВЛ) у відділеннях інтенсивної терапії, — одужують, коли отримують існуюче підтверджене лікування дихальної недостатності. Клініцисти опублікували свої висновки у виданні «American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine».

Під час пандемії лікарні у всьому світі обмінюються непідтвердженими даними, щоб поліпшити догляд за хворими із COVID-19. Однак такі дані не завжди вказують на кращі стратегії лікування і вони можуть навіть завдати шкоди.

Щоб надати більш достовірну інформацію, команда, яку очолив доктор медичних наук К. Корі Хардін (C. Corey Hardin), доцент медичних наук у Загальноклінічній лікарні штату Массачусетс (Massachusetts General Hospital — MGH) і Гарвардській медичній школі (Harvard Medical School), США, ретельно вивчила записи 66 критично хворих пацієнтів з COVID-19, які перенесли дихальну недостатність і були підключені до апаратів ШВЛ.

Дослідники виявили, що найбільш тяжкі випадки COVID-19 призводять до розвитку гострого респіраторного дистрес-синдрому (Acute Respiratory Distress Syndrome — ARDS), небезпечного для життя захворювання легень, яке може бути викликане широким спектром патогенних мікроорганізмів.

«Доброю новиною є те, що ми вивчаємо ARDS більше 50 років і у нас є ряд ефективних і підтверджених методів лікування. Ми застосовували такі методи лікування, як ШВЛ (при положенні пацієнтів лежачи на животі). Пацієнти відповідали на лікування так, як ми й очікували при ARDS», — зазначив доктор К.К. Хардін.

Важливо відзначити, що в MGH рівень смертності серед тяжких пацієнтів з COVID-19, які отримували лікування таким чином, досягав 16,7%, що порівняно з даними інших лікарень є більш помірним показником.

Крім того, у середньому через 34 дні 75,8% пацієнтів, які перебували на апараті ШВЛ, були виписані з відділення інтенсивної терапії.

«Виходячи з цього, ми рекомендуємо, щоб клініцисти надавали пацієнтам з ARDS, викликаного тяжким перебігом COVID-19, лікування, що базується на фактичних даних. Також варто зачекати проведення стандартизованих клінічних досліджень, перш ніж починати розглядати нові методи лікування», — сказала провідний автор дослідження, Джехан Алладіна (Jehan Alladina).

За матеріалами www.worldpharmanews.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті