МОЗ затверджено 12-й випуск Державного формуляра лікарських засобів

07 Травня 2020 5:59 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я України (МОЗ) наказом від 06.05.2020 р. № 1075 затверджує 12-й випуск Державного формуляра лікарських засобів (далі — Державний формуляр) та забезпечує його доступність для лікарів усіх спеціальностей, провізорів та клінічних провізорів.

Структура Державного формуляра є традиційною та містить 21 розділ і 9 додатків, а також, зокрема, інформацію щодо фармакотерапевтичної дії, вибору, виписування, особливостей призначення, правил відпуску лікарських засобів тощо.

У 12-му випуску оновлено всі розділи, вилучено лікарські засоби, що не були зареєстровані в Україні станом на 01.09.2019 р. Включення до Державного формуляра нових ліків з доведеною ефективністю та безпекою базувалося на даних первинних, вторинних, третинних джерел наукової інформації відповідно до засад доказової медицини.

Додатки до Державного формуляра включають інформацію щодо правил виписування рецептів, взаємодії лікарських засобів, особливостей їх застосування у пацієнтів окремих вікових груп, у хворих з порушеннями функції життєво важливих органів та систем, питання фармацевтичної опіки, спрямованої на лікарів та пацієнтів, післяреєстраційний нагляд за побічними реакціями та відсутністю ефективності лікарських засобів в Україні та предметні покажчики препаратів.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті