GSK та IDEAYA оголосили про партнерство у сфері застосування нового підходу в лікуванні онкопатології — синтетичної летальності

23 Червня 2020 9:28 Поділитися

Два гени є синтетично летальними, якщо мутація одного з генів сумісна з життям, а мутація обох призводить до загибелі. Дослідження синтетичної летальності є одним із найбільш перспективних підходів до пошуку ефективних методів лікування різних типів онкологічних захворювань.

Синтетична летальність — один із провідних напрямків досліджень фармацевтичної компанії GSK. А IDEAYA Biosciences спеціалізується у сфері онкології та персоналізованої медицини, розробки цільової терапії для груп пацієнтів, виявлених за допомогою молекулярної діагностики.

Партнерство IDEAYA та GSK охоплюватиме три програми, що ґрунтуються на концепції синтетичної летальності. Клінічні дослідження проведуть протягом наступних трьох років.

IDEAYA отримає авансом 100 млн дол. США та 20 млн дол. грошової виплати, викуп акцій на суму 20 млн дол. Також біотехнологічна компанія потенційно зможе отримати 50 млн дол. за виконання опціону щодо програми, спрямованої на MAT2A.

За матеріалами www.gsk.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті