Чому пацієнти з COVID-19, які потребують інтенсивної терапії, можуть зіткнутися з ризиком серцевих захворювань?

30 Червня 2020 11:10 Поділитися

Нове дослідження показує, що у пацієнтів з COVID-19, які госпіталізовані до відділень інтенсивної терапії, частіше відмічають зупинку серця або аритмії, викликані проблемами системного характеру.

В умовах пандемії COVID-19 вчені продовжують збирати реальні дані про те, як вірус впливає на організм людини.

Збір даних високої якості необхідний, щоб допомогти вченим знайти ефективні методи лікування, які могли б допомогти людям уникнути інфекції, знищити вірус або мінімізувати його вплив на організм людини.

Початкові повідомлення з китайського міста Ухань, місця походження вірусу, показали, що у всіх пацієнтів, які заразилися COVID-19, відмічають підвищений ризик розвитку аритмій, які можуть призвести до зупинки серця та інших серйозних проблем із серцем.

Наразі вчені вважають, що зупинка серця і аритмія, швидше за все, є наслідком системних проблем, а не тільки прямого впливу інфекції COVID-19.

Щоб визначити ризик зупинки серця, аритмій та інших серйозних проблем із серцем у пацієнтів з COVID-19, дослідники вивчили дані 700 пацієнтів з COVID-19, що були госпіталізовані в лікарню Пенсильванського університету (University of Pennsylvania), США, з початку березня до середини травня 2020 р.

Дослідники зібрали ряд даних, включаючи можливі супутні захворювання серця, іншу загальну демографічну інформацію, а також життєві показники кожного пацієнта, результати лікування й результати аналізів. Середній вік пацієнтів становив 50 років.

У ході дослідження вчені виявили, що у 53 пацієнтів відмічалися порушення серцевого ритму: 25 випадків миготливої ​​аритмії, які потребували лікування, 9 випадків брадиаритмії і 10 випадків шлуночкової тахікардії.

Із 700 пацієнтів 11% потребували госпіталізації (з них у 9 була зупинка серця).

У цілому після врахування демографічних змінних і супутніх захворювань, дослідники виявили, що пацієнти, яких госпіталізували до відділення інтенсивної терапії, були більш схильними до розвитку аритмії і зупинки серця, ніж хворі, які також були госпіталізовані з COVID-19, але не потребували інтенсивної терапії.

Вчені відзначили, що одним з обмежень дослідження є його орієнтація на 1 міську лікарню. Це означає, що отримані дані можуть бути неактуальними для інших груп населення.

Вчені відзначають, що в подальшому необхідно оцінити, чи має серцева аритмія довгострокові наслідки для здоров’я пацієнтів, госпіталізованих з COVID-19. Також важливо оцінити найбільш ефективні й безпечні стратегії для довгострокової антикоагуляції і управління сердечним ритмом у пацієнтів цієї групи.

За матеріалами www.medicalnewstoday.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті