Парламент підтримав проєкт Державного бюджету на 2021 р. у першому читанні

05 Листопада 2020 3:33 Поділитися

5 листопада під час позачергового засідання Верховна Рада України підтримала в першому читанні проєкт Державного бюджету на 2021 р. «За» проголосували 275 парламентарів.

«У бюджеті на 2021 р. передбачено видатки для фінансування пріоритетних потреб держави. Кошти платників податків будуть використані ефективно, дадуть результат, принесуть користь людям і економіці. Ми зможемо впоратися з коронакризою, забезпечити фінансову стабільність, відновити економіку та підвищити добробут громадян», — підкреслив міністр фінансів України Сергій Марченко під час доповіді в Парламенті.

Валерій Пацкан, голова Рахункової палати України, повідомив, що Рахункова палата знайшла додаткові резерви за чотирма напрямками доходів на 20,6 млрд грн. «Тема, яка зараз хвилює всіх найбільше, — це боротьба з пандемією COVID-19. На це передбачено 19,4 млрд грн, з яких 2,6 млрд грн — МОЗ на проведення вакцинації населення, 1 млрд грн — Міністерству освіти і науки на боротьбу з коронавірусною хворобою під час навчального процесу в школах та 15,8 млрд грн — для Національної служби здоров’я України на надання державних гарантій медичного обслуговування населення», — прокоментував він та додав, що у разі продовження карантину витрати на боротьбу з пандемією та її наслідками можуть збільшитися. Також, за його словами, три з чотирьох пропозицій Рахункової палати враховані Комітетом Верховної Ради України з питань бюджету у висновках до законопроєкту.

Проєкт Державного бюджету на 2021 р. наразі готується до другого читання.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті