«AstraZeneca» подала заявку на реєстрацію в Україні вакцини проти COVID-19

16 Лютого 2021 3:51 Поділитися

Центр громадського здоров’я (ЦГЗ) інформує, що 15 лютого до ДП «Державний експертний центр МОЗ України» було подано заявку про державну реєстрацію в Україні вакцини «AstraZeneca»/Оксфордського університету (University of Oxford) проти COVID-19 під зобов’язання для екстреного медичного застосування.

Того ж дня Всесвітня організація охорони здоров’я схвалила вакцину «AstraZeneca» для екстреного застосування й дала «зелене світло» на використання цієї вакцини в усьому світі в межах ініціативи COVAX. Попередньо вакцина від «AstraZeneca»/Оксфордського університету отримала дозвіл на екстрене застосування у Великій Британії, Європейському Союзі та Індії.

ЦГЗ зауважує, що Україна отримала інформацію від COVAX про постачання вакцин від виробника «AstraZeneca» у розмірі від 2,2 до 3,7 млн доз у І–ІІ кв. 2021 р. Крім того, вакцина буде закуплена за державні кошти напряму у виробників. Очікується, що мінімум 500 тис. доз вакцини «AstraZeneca» прибуде в Україну в лютому 2021 р.

Також Україна уклала контракти на постачання їй 12 млн доз вакцини проти COVID-19, які розроблені за участю компаній «AstraZeneca» (Британія/Швеція) та «NovaVax» (США) і виробляються на потужностях «Serum Institute» (Індія).

Нагадаємо, що компанія «Sinovac» також подала заявку про державну реєстрацію в Україні вакцини проти COVID-19.

За матеріалами phc.org.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті