Внесено зміни до Порядку видачі дозволів на право ввезення, вивезення з України підконтрольних речовин

Постановою від 03.03.2021 р. № 166 внесено зміни до Порядку видачі дозволів на право ввезення на територію України, вивезення з території України або транзиту через територію України наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженого постановою КМУ від 03.02.1997 р. № 146. Документ набув чинності 5 березня у зв’язку з опублікування в газеті «Урядовий кур’єр» від 05.03.2021 р. № 44.

Змінами передбачається, що в Державну службу України з лікарських засобів та контро­лю за наркотиками замість сертифіката якості підприємствами надаються засвідчені заявником відомості про кількісний хімічний склад наркотичного засобу, психотропної речовини, прекурсору (далі — підконтрольні речовини) за показниками специфікації або відповідної технічної документації виробника (експортера) з метою:

  • одержання дозволу на ввезення в Україну підконтрольних речовин;
  • реєстрації в МОЗ зразків підконтрольних речовин, включених до переліку контрольованих речовин, у вигляді лікарських засобів, а також лікарських засобів, до складу яких входять включені до переліку контрольовані речовини;
  • ввезення як гуманітарної допомоги підконтрольних речовин, включених до переліку контрольованих речовин, у вигляді лікарських засобів, а також лікарських засобів, до складу яких входять включені до переліку контрольовані речовини.

Такі самі зміни внесено й в процедуру одержання дозволу на право вивезення з України та транзиту через територію Украї­ни підконтрольних речовин.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті