З 1 липня в рамках ПМГ впроваджується новий пакет послуг для пацієнтів з хронічною нирковою недостатністю

06 Квітня 2021 5:58 Поділитися

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) повідомляє, що безоплатну медичну допомогу пацієнти з хронічною нирковою недостатністю IV та V стадії можуть отримати за двома пакетами:

  • «Лікування пацієнтів методом гемодіалізу в амбулаторних умовах»,
  • новим для Програми медичних гарантій (ПМГ) пакетом: «Лікування пацієнтів методом перитонеального діалізу в амбулаторних умовах».

Лікування методом гемодіалізу в амбулаторних умовах для пацієнта є безоплатним, незалежно від форми власності закладу. До таких послуг за цим пакетом включено, зокрема:

  • первинний огляд та подальше спостереження;
  • контроль ефективності діалізного лікування;
  • проведення процедури гемодіалізу із забезпеченням всіма необхідними лікарськими засобами, медичними виробами та витратними матеріалами.

За лікування пацієнта методом гемодіалізу в амбулаторних умовах встановлено такий тариф: з 1 квітня до 30 червня 2021 р. оплата здійснюється за глобальною ставкою, а з 1 липня до 31 грудня 2021 р. оплата здійснюється за медичну послугу, тобто за кожну процедуру гемодіалізу в розмірі 2074 грн.

НСЗУ зауважує, що впродовж останніх років кількість пацієнтів, які потребують перитонеального діалізу, зросла майже на 7 %. Тож цього року було вирішено розширити спектр медичних послуг та запровадити у ПМГ-2021 новий пакет «Лікування пацієнтів методом перитонеального діалізу в амбулаторних умовах». НСЗУ закуповуватиме медичні послуги за цим пакетом з 1 липня до 31 грудня 2021 р. Тариф на медичні послуги за цим пакетом визначається як капітаційна ставка за одну особу на день та становить 806 грн за проведення постійного перитонеального діалізу, та 1384 грн за проведення апаратного перитонеального діалізу.

Однією з основних вимог до медичних закладів, які залучаються до роботи за ПМГ, є наявність програми з інфекційного контролю та дотримання заходів із запобігання інфекціям, пов’язаним з наданням медичної допомоги. Заклади, що укладають договори з НСЗУ на лікування хворих з нирковою недостатністю, зобов’язані забезпечити хімічну та мікробіологічну безпеку під час проведення процедур. У діалізних центрах мають бути створені умови для запобігання інфікуванню. Це стосується, зокрема, розведення потоків пацієнтів, різні процедурні зали тощо. Медичний персонал таких закладів має дотримуватися суворих і чітких правил щодо інфекційного контролю.

За матеріалами nszu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті