Система Брізер: новий підхід до повноцінного догляду за верхніми дихальними шляхами

Щороку в Україні на гострі респіраторні захворювання (ГРЗ) хворіє вражаюча кількість людей — від 10 до 15 млн (Селюк М.М. та співавт., 2017). При цьому найбільш часто ГРЗ проявляються у вигляді запальних захворювань верхніх дихальних шляхів: риніт, синусит, фарингіт і гострий тонзиліт (ангіна) та ін. (Алейникова Н.С., 2017). Вагомим фактором, що обумовлює таку значну поширеність є те, що запальний процес при патології верхніх дихальних шляхів може бути як інфекційної етіології (бактеріальної, вірусної, грибкової), так і алергічної природи, що формується при частому контакті з алергенами (домашнім пилом, пилком рослин, шерстю тварин та ін.). Наразі одним з перспективних методів, який використовується в комплексній терапії пацієнтів із хворобами верхніх дихальних шляхів є використання інгаляційних систем. Особливо практичними є портативні переносні апарати, які легко брати з собою (Алешина Р.М. и соавт., 2018). У даному контексті особливої уваги заслуговує новинка від фармацевтичної корпорації «Юрія-Фарм» — система Брізер, яка є готовим рішенням для повноцінного догляду за верхніми дихальними шляхами у зв’язку з появою нового підходу для догляду, який називається брізеруванням. Продуктова лінійка Брізер складається з портативного інгаляційного пристрою Брізер Айрокс та двох засобів для брізерування: Брізер Бар’єр і Брізер Тріт.

Найбільш фізіологічний спосіб доставки ліків у верхні дихальні шляхи — це процедура, яка здійснюється через акт дихання (від англ. breath — вдих/видих). Із цим пов’язана назва процесу брізерування, який здійснюється за допомогою пристрою Брізер Айрокс та одного із засобів для брізерування.

Важливо, що брізерування забезпечує тривалий вплив на слизову оболонку носа (на відміну від спреїв та крапель) та тривалу дію на навколоносові пазухи.

Під час процедури брізерування вплив здійснюється за рахунок рівномірного розподілу лікарської речовини на всіх слизових оболонках верхніх дихальних шляхів, таким чином площа взаємодії є значно більшою, що суттєво підвищує ефективність лікування хронічних захворювань верхніх дихальних шляхів.

Сучасний портативний інгаляційний пристрій Брізер Айрокс створює з інгаляційних засобів аерозоль із середнім розміром часток 5 мкм (мікрон) — це оптимальним розмір часток для впливу саме на верхні дихальні шляхи (Алешина Р.М. и соавт., 2018).

Технологічний девайс Брізер Айрокс призначений для терапії при респіраторних захворюваннях верхніх дихальних шляхів (алергічний риніт, риносинусит тощо) і є безпечним та зручним для дорослих та дітей. Він діє саме у верхніх дихальних шляхах без впливу на весь організм.

Брізер Айрокс — це пристрій, що:

  • діє прицільно — створює аерозольні частинки 5 мкм (мікрон), які вкривають слизову оболонку саме верхніх дихальних шляхів;
  • автономний — працює від USB-кабелю або батарейок;
  • портативний і компактний — маса — всього 90 г — зручно поміщається в будь-яку сумку;
  • зручний — може працювати будь-де, будь-коли в будь-якому положенні, навіть лежачи. Більше не потрібно сидіти вдома, шукати розетку;
  • індивідуальний — має необхідний набір комплектуючих: загубник, інгаляційна маска для дорослих, інгаляційна маска для дітей;
  • не має вікових обмежень, може використовуватися навіть у малюків.

Коли доцільно застосовувати систему Брізер?

Система Брізер — готове рішення для повноцінного догляду за верхніми дихальними шляхами. Система Брізер включає девайс Брізер Айрокс та засоби для брізерування: Брізер Бар’єр і Брізер Тріт.

Брізер Бар’єр — це стерильний, ізотонічний сольовий розчин у концентрації (NaCl 0,9%), яка адаптована для сумісності з рідинами організму людини. Використовується шляхом інгаляційного та інтраназального введення для зволоження та очищення слизової оболонки верхніх дихальних шляхів від алергенів, пилу та мікроорганізмів (у тому числі для використання в інгаляційній системі Брізер Айрокс).

Показанням до застосування Брізер Бар’єр є:

  • гігієнічний догляд, зволоження й очищення слизової оболонки верхніх дихальних шляхів у приміщеннях з сухим повітрям, що обумовлено роботою кондиціонерів (у тому числі автомобільних), обігрівачів, радіаторів центрального опалення, при перельотах;
  • очищення слизової оболонки верхніх дихальних шляхів від алергенів у період цвітіння рослин, пилу, наявного в умовах забрудненого повітря;
  • використання у пацієнтів із захворюваннями слизової оболонки носа і придаткових пазух, які супроводжуються сухістю слизової оболонки або утворенням слизу (атрофічний, алергічний, інфекційний, медикаментозний риніт);
  • як допоміжний засіб при застосуванні локальних судинозвужувальних засобів;
  • після операційних втручань у порожнині носа і носових пазухах.

У свою чергу, Брізер Тріт — це розчин стерильний з концентрацією NaCl 3% для інгаляційного і інтраназального введення, який полегшує дихання шляхом розрідження і поліпшення виведення секрету слизової оболонки верхніх і нижніх дихальних шляхів у пацієнтів із запальними захворюваннями органів дихання за рахунок осмотичного ефекту.

Розчин стимулює захисні властивості слизових оболонок верхніх дихальних шляхів завдяки здатності активно розріджувати й виводити виділення, які утворюються при інфекційних і алергічних захворюваннях. Застосовується в комплексній терапії захворювань дихальних шляхів, у тому числі з використанням інгаляційної системи Брізер Айрокс.

Брізер Айрокс показаний:

  • хворим з гострими респіраторними вірусними інфекціями, грипом, ларингітом, трахеїтом, бронхітом, бронхіолітом, муковісцидозом, бронхоектатичною хворобою і хронічними обструктивними захворюваннями легень;
  • при гострих і хронічних захворюваннях носоглотки, носової порожнини й пазух, гіпертрофії аденоїдів у дітей;
  • цілорічному та сезонному алергічному риніті для зменшення набряку слизової оболонки, розрідження секрету й полегшення дихання.

Брізер: твоя здорова звичка! 

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті