Верховна Рада прийняла Податковий кодекс України

18 листопада 2010 р. Верховна Рада України прийня­ла Податковий Кодекс («за» проголосували 269 народних депутатів, проект було зареєстровано за № 7101-1 від 21.09.2010 р.).

Податковий кодекс України регулює відносини, що виникають у сфері справляння податків і зборів, зокрема, визначає перелік податків та зборів, що справляються в Україні, та порядок їх адміністрування, платників податків та зборів, їх права та обов’язки, компетенцію контролюючих органів, повноваження і обов’язки їх посадових осіб під час здійснення податкового контролю, а також відповідальність за порушення податкового законодавства.

Документом передбачено поетапне зниження податку на прибуток підприємств з 25% до 16%, а також зниження ПДВ з 20% до 17%. Зокрема, з 1 січня 2011 р. ставка податку на прибуток становитиме 23%, з 1 січня 2012 р. — 21%, з 1 січня 2013 року — 19%, а з 1 січня по 31 грудня 2014 р. — 16%.

Передбачено також податок на нерухомість, який буде введено в дію з 2012 р. Таким податком будуть обкладатися квартири, починаючи від 120 м2, і житлові будинки площею від 250 м2.

Норма щодо необкладання ПДВ операцій з постачання лікарських засобів, дозволених для виробництва і застосування в Україні та внесених до Державного реєстру лікарських засобів (у тому числі аптечними закладами), а також виробів медичного призначення за переліком, затвердженим Кабінетом Міністрів України, залишилася.

Після вечірнього голосування Володимир Литвин, спікер Верховної Ради України, заявив, що у Податковий кодекс буде внесено уточнення перед тим, як його направлять на підпис Президенту.

Очікується, що цей нормативно-правовий акт набуде чинності 1 січня 2011 р. (крім деяких статей, передбачених у документі).

За матеріалами www.rada.gov.ua;
www.news.liga.net
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті