Уряд доручив проведення щоденного моніторингу споживчих цін на ліки

13 Січня 2022 12:16 Поділитися

Державна служба статистики має забезпечити щоденне проведення моніторингу споживчих цін на ряд товарів, серед яких і лікарські засоби. Відповідне рішення прийнято під час першого засідання Уряду у 2022 р. 12 січня.

Згідно з проєктом відповідного розпорядження КМУ до переліку товарів, щодо яких щоденно проводитиметься моніторинг цін, включено:

  • етанол (розчин 96%);
  • імпортні та вітчизняні жарознижувальні препарати;
  • імпортні та вітчизняні антибіотики;
  • одноразові медичні маски.

Також під щоденний моніторинг цін потрапили ряд продуктів харчування та пальне.

Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (далі — Держпродспоживслужба) доручено забезпечити щотижневе проведення аналізу задекларованих роздрібних цін на товари протиепідемічного призначення, необхідні для запобігання поширенню COVID-19, та подавати Міністерству економіки України (далі — Мінекономіки) щосереди до 16:00 узагальнену інформацію про тенденції зміни роздрібних цін на них.

Мінекономіки, у свою чергу, має забезпечити утворення міжвідомчих робочих груп за товарно-галузевим принципом із залученням представників різних органів влади, у тому числі МОЗ України, Антимонопольного комітету України, Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, Держпродспоживслужби, профільних асоціацій (за згодою).

Робочі групи розглядатимуть стан визначених ринків товарів та подаватимуть Уряду і центральним органам виконавчої влади пропозиції щодо стабілізації ситуації на відповідних товарних ринках.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті