У Німеччині фармацевти з’ясовують, чи є обов’язковими щеплення для команд вакцинаторів

17 Січня 2022 11:34 Поділитися

У Німеччині близько 2600 фармацевтів пройшли навчання вакцинації від коронавірусу минулого місяця. Зокрема, близько 100 з них навчалися робити ін’єкції під наглядом лікаря в готелі біля Дюссельдорф Арени 16 січня. Для навчання фармацевти вводили один одному фізіологічний розчин. До кінця січня до 4000 фармацевтів мають бути доступними для вакцинації.

При цьому деякі детальні питання, такі як постачання вакцин в аптеки, ще потрібно уточнити. Протягом тижня очікують також появи нових рекомендацій з приводу вакцинації від COVID-19 в аптеках від Федеральної асоціації фармацевтів (Bundesapothekerkammer — BAK).

Зокрема, досі не уточнено, чи обов’язковими є щеплення від інфекційних хвороб для аптечних команд вакцинаторів. Так, з 15 березня вакцинація є обов’язковою для медичних працівників. На тренінговому курсі, проведеному Берлінською палатою фармацевтів, стверджували, що тепер і в аптеках, які вакцинують проти COVID-19, вся команда повинна надати докази імунітету від кору, гепатиту та SARS-CoV-2. Але з таким тлумаченням Закону про захист від інфекцій (Infektionsschutzgesetzes — IfSG) палата виходить за рамки правових вимог, вважає юрист, на якого посилається видання «APOTHEKE ADHOC». Зокрема, аптеки не фігурують серед інших закладів, до яких застосовують вимогу щодо вакцинації, у §20a IfSG. У відповідь на запит видання міністерство охорони здоров’я (Bundesgesundheitsministerium — BMG) дало аналогічне тлумачення вимог законодавства. При цьому моновакцини проти кору в Німеччині немає. Можна отримати лише потрійні або чотиривалентні вакцини (епідемічний паротит, кір, краснуха і паротит, кір, краснуха, вітряна віспа).

Вакцинацію проти грипу в рамках пілотних проєктів наразі організували 7 земельних аптечних асоціацій. У принципі, вакцинація можлива в кожній аптеці, зазначила речник Федерального союзу німецьких асоціацій фармацевтів (Federal Union of German Associations of Pharmacists — ABDA), за умови виконання певних вимог. З близько 18 500 аптек країни близько 1000 вже взяли участь у вакцинації проти грипу. Для цього фармацевти повинні пройти навчальний курс, який триває 7,5 год.

За матеріалами www.zeit.de; www.apotheke-adhoc.de; www.wiwo.de

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті