GlaxoSmithKline озвучила свою позицію щодо роботи на російському ринку

17 Березня 2022 10:00 Поділитися

Британська фармацевтична компанія GlaxoSmithKline приєдналася до багатьох інших представників Big Pharma, заявивши, що продовжить постачати найнеобхідніші препарати в Росію та спрямовуватиме весь прибуток від діяльності в цій країні на допомогу Україні.

Виробник вакцин і препаратів для лікування раку, ВІЛ, астми та інших захворювань також планує припинити просування продуктів в Росії і не почне жодних нових клінічних досліджень в країні.

GlaxoSmithKline входить до когорти фармацевтичних компаній, що включають Johnson&Johnson, Merck&Co., Roche та ін., які прагнуть знайти баланс між міжнародним тиском на Росію з приводу вторгнення в Україну та потребами пацієнтів. Британська компанія заявила, що веде перемовини щодо поставок вакцин для дітей до Польщі, щоб захистити зростаючу кількість біженців, і вже передала антибіотики, препарати від астми, знеболювальні та інші продукти.

Раніше цього тижня компанія Pfizer зробила подібну заяву, повідомивши, що продовжить постачати лікарські засоби в Росію через побоювання, що незахищені пацієнти, такі як діти та літні люди, можуть постраждати від зупинки поставок.

Росія стикнулася із зростаючим економічним тиском, включаючи санкції з боку США, Європейського Союзу та інших країн, через війну в Україні, і багато транснаціональних корпорацій також вирішили призупинити свою діяльність в країні. Медична галузь значною мірою була звільнена від санкцій.

За матеріалами www.bloomberg.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті