Як компанії Big Pharma відреагували на ситуацію в Україні: позиція та благодійна допомога. Частина 2

16 Березня 2022 3:38 Поділитися

Раніше ми вже публікували огляд реакцій представників Великої Фарми на вторгнення в Україну військ Росії. Наразі з’явилися нові повідомлення щодо скорочення присутності провідних фармацевтичних компаній у країні-агресорі та підтримки українців у цій складній ситуації.

Компанія Pfizer оновила свою позицію щодо Росії

14 березня 2022 р. фармацевтична компанія Pfizer оновила свою позицію щодо роботи в Росії. Так, Pfizer підтримуватиме гуманітарне постачання лікарських засобів для росіян і передасть всі доходи від цього на пряму гуманітарну підтримку народу України.

Pfizer виступає разом із об’єднаною світовою спільнотою в державному, приватному та громадянському секторах в опозиції щодо російської війни в Україні та жорстокої ситуації, яку вона створила.

Міжнародне співтовариство ввело проти Росії безпрецедентні санкції. Як і в усіх попередніх випадках, з гуманітарних міркувань лікарські засоби було виключено з цих санкцій. Компанія Pfizer дійшла висновку, що добровільна пауза в потоці лікарських засобів компанії до Росії буде прямим порушенням основоположного принципу ставити пацієнтів на перше місце. Припинення доставки лікарських засобів, включаючи препарати для терапії онкологічних захворювань та патології серцево-судинної системи, спричинить значні страждання пацієнтів і потенційну втрату життя, особливо серед дітей та літніх людей.

Однак збереження поставок лікарських засобів до Росії не означає, що компанія Pfizer продовжуватиме вести бізнес у Росії в звичайному режимі. Pfizer оголосила, що негайно передає весь прибуток російської дочірньої компанії для надання прямої гуманітарної підтримки народу України. Це буде на додаток до всіх інших нещодавно оголошених пожертвувань від Pfizer Україні.

Крім того, Pfizer більше не розпочинатиме нові клінічні випробування в Росії, і припинить залучати нових пацієнтів у поточні клінічні дослідження в країні. Pfizer працюватиме з Управлінням з контролю за харчовими продуктами та лікарськими засобами США (FDA) та іншими регуляторними органами, щоб перенести всі поточні клінічні дослідження в альтернативні центри за межами Росії. Відповідно до зобов’язання поставити пацієнтів на перше місце Pfizer продовжуватиме надавати необхідні лікарські засоби пацієнтам, які вже включені у клінічні дослідження.

Нарешті, хоча Pfizer не володіє і не керує жодними виробничими ділянками в Росії, компанія припинить всі заплановані інвестиції з місцевими постачальниками, спрямовані на створення виробничих потужностей у країні.

Pfizer вважає, що ці рішення узгоджуються з цінностями компанії ставити на перше місце пацієнта, і гарантують, що кожен долар прибутку, отриманий в Росії, зміцнить Україну та її народ, оскільки який продовжує відважно захищати свою націю та свободу від цього неспровокованого та невиправданого нападу.

Заява Bayer щодо України

Після вторгнення Росії в Україну минуло більше 2 тиж. З самого початку компанія Bayer повністю засудила цю жорстоку агресію проти суверенної країни. Bayer підтримує народ України, який може повністю розраховувати на солідарність і підтримку компанії.

Такі атаки вимагають дуже чіткої позиції. Ось що робить компанія.

Допомога колегам і підтримка народу України

У пріоритеті Bayer безпека 700 співробітників компанії в Україні. Bayer продовжуватиме надавати їм та їх родинам фінансову допомогу, притулок та допомогу в евакуації. У відповідь на гуманітарну кризу Bayer заснувала Фонд допомоги у разі катастроф (Disaster Relief Fund) у розмірі 3 млн євро і надала грошову допомогу та пожертвування медичних товарів, таких як антибіотики, для допомоги до 27 тис. українських пацієнтів.

Bayer посилить гуманітарну допомогу для України

Співробітники компанії Bayer пожертвували понад 900 тис. євро в рамках кампанії допомоги Червоного Хреста.

Крім того, колеги з Bayer створили платформу, на якій співробітники можуть запропонувати житло колегам з України та їх родинам, яким може знадобитися тимчасовий притулок, тоді як державні організації та ініціативи, очолювані працівниками, організовують місцеві волонтерські кампанії.

Припинення всього неважливого бізнесу в Росії та Білорусі при забезпеченні постійного доступу до продуктів охорони здоров’я

У відповідь на вторгнення Росії в Україну Bayer припинено усі витрати в Росії та Білорусі, які не пов’язані з постачанням основних продуктів для охорони здоров’я. Це включає призупинення всіх рекламних заходів, проєктів капітальних інвестицій на невизначений термін та відмову від пошуку нових можливостей для бізнесу.

Bayer повідомила, що до неї надходили заклики повністю припинити поставки всієї продукції компанії в Росію та Білорусь. Bayer розуміє ці занепокоєння, оскільки війна викликає моральні та етичні проблеми для кожної компанії.

Позиція Bayer полягає в тому, що ця безглузда війна вже забрала багато життів. Як компанія, що займається наукою про життя, Bayer має етичні зобов’язання – у кожній країні, в якій працює. Відмова від поставок основних продуктів для здоров’я цивільному населенню, як-от протипухлинні чи серцево-судинні засоби, продукти для здоров’я вагітних і дітей лише збільшила б поточні збитки від війни щодо людського життя.

Ситуація залишається нестабільною, і Bayer продовжуватиме стежити за розвитком подій і за потреби розвиватиме або коригуватиме свою відповідь.

Позиція AbbVie

Компанія AbbVie визначила в якості свого пріоритету забезпечення безпеки співробітників і допомогу пацієнтам в отриманні необхідних лікарських засобів.

Компанія планує сфокусувати увагу на гуманітарній підтримці, підтримці співробітників і пожертвах.

AbbVie жертвує загалом 1 млн дол. США Міжнародному медичному корпусу та проєкту Hope на медичну допомогу та постачання для України та українських біженців. AbbVie також надає необхідні лікарські засоби українському уряду та партнерам з надання допомоги при катастрофах.

За потреби AbbVie надає допомогу та додаткову фінансову підтримку українським працівникам та їх близьким родичам.

Ми подвоїли пожертвування співробітників Фонду AbbVie для вибраних партнерів з надання допомоги при катастрофах, що докладають активних зусиль з надання гуманітарної допомоги в Україні та прилеглих країнах.

Merck&Co., Inc. та MSD щодо гуманітарної кризи в Україні

Merck&Co., Inc. та MSD вживають різноманітних заходів для подолання гуманітарної кризи в Україні, зокрема поставка 135 тис. курсів молнупіравіру в країну через угоду про поставку та закупівлю, яку мають з урядом.

Пожертвування 100 тис. курсів молнупіравіру організації, яка надає невідкладну медичну допомогу для біженців у країнах з низьким і середнім рівнем доходу, включаючи осіб, постраждалих від конфлікту в Україні.

Зобов’язання в розмірі 1 млн дол. для неурядових організацій, включаючи 300 тис. дол. для Американського Червоного Хреста, для надання термінової допомоги постраждалим в регіоні.

Активація програми Merck Gives Back для співробітників у США для надання пожертв Україні. Внески будуть на 100% компенсовані компанією. Співробітники MSD і Merck Canada можуть отримати компенсацію від компанії за пожертви Червоному Хресту, і компанія на 100% компенсує внесок.

За матеріалами www.pfizer.com, www.bayer.com, www.efpia.eu

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті