Продаж ліків на підставі декларації про провадження господарської діяльності: роз’яснює Держлікслужба

06 Квітня 2022 2:44 Поділитися

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (далі — Держлікслужба) зазначає, що до структури надходить інформація щодо подання до Міністерства економічного розвитку і торгівлі України (Мінекономрозвитку) декларацій про провадження господарської діяльності з роздрібної торгівлі лікарськими засобами відповідно до постанови КМУ від 18.03.2022 р. № 314 «Деякі питання забезпечення провадження господарської діяльності в період дії воєнного стану».

У повідомленні наголошується, що декларування діяльності з роздрібної торгівлі лікарськими засобами у відповідності з постановою № 314 не звільняє від обов’язку дотримуватися вимог законодавства щодо провадження такої діяльності.

Зокрема, торгівля лікарськими засобами може здійснюватися виключно через аптечні заклади і не може здійснюватися через будь-які заклади, крім аптечних, та поза ними. Суб’єкт господарювання може здійснювати роздрібну торгівлю лікарськими засобами за умови відповідності Ліцензійним умовам провадження певного виду діяльності.

Держлікслужба зауважує, що недотримання вимог законодавства, яке регулює обіг лікарських засобів, може призвести до невиправних наслідків у сфері забезпечення населення безпечними та якісними лікарськими засобами, а також значно знизить рівень отримуваної пацієнтами фармацевтичної допомоги та підвищить загрозу поширення неякісних ліків.

З огляду на зазначене, Держлікслужба наголошує, що провадження господарської діяльності з роздрібної торгівлі лікарськими засобами на підставі декларації (тобто відповідно до постанови КМУ від 18.03.2022 р. № 314) можливе лише за умови дотримання вимог законодавства, зокрема:

За матеріалами dls.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті