Новий потяг «Лікарів без кордонів» здійснив перший евакуаційний рейс

28 Квітня 2022 9:41 Поділитися

Спеціально обладнаний медичний потяг організації «Лікарі без кордонів»/Médecins Sans Frontières (MSF) завершив свою першу подорож Україною 26 квітня, доставивши із Запоріжжя та Дніпра 26 пацієнтів до лікарень Івано-Франківська та Львова новим удосконаленим потягом.

MSF у співпраці з Міністерством охорони здоров’я України та Укрзалізницею оснастила та укомплектувала вагони для евакуації пацієнтів з постраждалих від війни районів сходу України. Це стало необхідним тому, що лікарні в районах, близьких до зон активних бойових дій, часто надсилають термінові запити щодо направлення пацієнтів до більш безпечних регіонів. Таке відбувається частково для того, щоб керувати їх ліжковими можливостями, оскільки продовжують надходити нові хворі з пораненнями.

З 31 березня MSF меншим потягом допомогла вивезти на захід України майже 300 осіб. Серед них — пацієнти лікарень, мешканці закладів довготривалого догляду та діти-сироти, які потребували догляду під час подорожі. У новому поїзді вісім вагонів, які можуть одночасно перевозити близько 36 пацієнтів. Він включає автомобіль інтенсивної терапії, який підтримується автомобілем, який виробляє кисень, а також генератор для живлення всіх медичних пристроїв, необхідних для моніторингу здоров’я пацієнтів.

«Ми дуже раді, що можемо запустити цей більший і краще оснащений медичний потяг, щоб допомогти перевантаженим лікарням на сході, — зазначила Марі Бертон (Marie Burton), координатор медичних поїздів MSF. — Ми знаємо, що потреби високі, тому що постійно надходять нові звернення. Це новий і досить технічно розвинутий проєкт, якого MSF ніколи не реалізувала». Менший медичний потяг MSF також продовжує працювати. Обидва вони перевозять також членів родини, які супроводжують пацієнтів під час їхньої подорожі.

Медсестер, медбратів, що мають досвід в інтенсивній терапії, а також ортопедії та травматології, запрошують звертатися на гарячу лінію МОЗ України для поповнення команди медиків.

За матеріалами www.doctorswithoutborders.org

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті