Україна вимагає заморозити право голосу росії у ВООЗ — Віктор Ляшко

10 Травня 2022 3:04 Поділитися

Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я України, під час виступу на спеціальній сесії Європейського регіонального комітету Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) заявив про те, що Україна вимагає заморозити право голосу росії у ВООЗ та перенести офіс ВООЗ із профілактики та боротьби з неінфекційними захворюваннями з москви.

Сесія розглядає подану Україною резолюцію «Надзвичайна ситуація у сфері охорони здоров’я в Україні та в сусідніх країнах, спричинена агресією Російської Федерації».

«Нам всім варто зрозуміти — сьогодні участь росії, її медичних працівників, які жодного разу не висловили свою позицію проти війни, а навпаки, відкрито її підтримують, її політичного лідерства в будь-якому заході під егідою ВООЗ — це пляма на репутації організації. Це зневага до роботи медиків України, 11 з яких вбито російськими окупантами і які вже ніколи не зможуть вийти на своє робоче місце. Тому сьогодні наше послання для цієї спеціальної сесії дуже просте — припинити вплив росії у прийнятті рішень у сфері охорони здоров’я», — наголосив В. Ляшко.

За словами міністра охорони здоров’я, даючи право росії приймати рішення від імені ВООЗ — чи то через регіональні офіси, чи через членство у виконавчому комітеті, — світ просто продовжує грати в жорстоку гру росії. Також під час сесії представники України продовжили наполягати на переміщенні за межі росії Європейського офісу ВООЗ із профілактики та боротьби з неінфекційними захворюваннями.

В. Ляшко зазначив, що через розв’язану росією війну заходи, проведені Офісом ВООЗ у москві, виглядають особливо цинічними. «Останніми роками офіс ВООЗ у москві провів спільний семінар з політик щодо продуктів харчування. У той час, як росіяни викрадають зерно з окупованих територій на півдні України. Офіс продовжує давати рекомендації щодо ставлення дітей до питань здоров’я. Тим часом руками російських терористів вбито понад 200 українських дітей. Поки московський офіс розглядає питання травматизму — через їх війська в Україні вже понад тисяча людей потребують протезування втрачених кінцівок», — заявив він.

Підсумовуючи, міністр зазначив, що позиція України залишатиметься незмінною — росія як країна-агресор не може приймати рішення у сфері охорони здоров’я. Так само на території держави-вбивці не може розташовуватися офіс ВООЗ, яка відстоює право на охорону здоров’я та життя кожного.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті