Віктор Ляшко вкотре закликав міжнародні фармкомпанії вийти з російського ринку

Під час зустрічі  з генеральним директором Міжнародної федерації фармацевтичних виробників та асоціацій (International Federation of Pharmaceutical Manufacturers & Associations — IFPMA) Томасом Куені та генеральним директором Європейської федерації фармпідприємств і асоціацій (European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations — EFPIA) Наталі Мол, яка відбулася в рамках 75-ї сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я, Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я України, в черговий раз закликав фармацевтичні компанії до виходу з російського ринку.

«Фармацевтичні компанії, які продовжують в рф випускати та реалізовувати не життєво важливі ліки, повинні поставити питання своїй совісті, а не посилатися на гуманітарні принципи», — зазначив В. Ляшко.

Міністр наголосив, що сьогодні підтримка України міжнародними компаніями та виробниками у протистоянні агресії росії — це тест на відданість людським цінностям і найкращий спосіб висловити свою соціальну позицію у світі. Також під час зустрічі делегації обговорили підтримку України в удосконаленні регуляторних процедур виробництва та обігу лікарських засобів.

Крім того, міністр запропонував федераціям розглянути питання проведення найближчим часом в Україні масштабного форуму членів федерацій для визначення актуальних механізмів допомоги у відновленні медичної системи України. Зокрема, мова йде не просто про відбудову зруйнованих лікарень, а про створення сучасної мережі закладів охорони здоров’я за кращими міжнародними зразками та впровадження інноваційних підходів до всіх процесів у медичній галузі.

Також Міністерство охорони здоров’я України нагадує, що за час війни міжнародні фармацевтичні компанії вже поставили до України в якості гуманітарної допомоги лікарські засоби на суму понад 60 млн дол. США.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті