Вакцину компанії Bavarian Nordic почали замовляти після повідомлень про підтверджені випадки мавпячої віспи

26 Травня 2022 11:12 Поділитися

Данський розробник вакцин Bavarian Nordic оголосив, що він уклав контракт з нерозкритою європейською країною на поставку вакцини проти віспи Imvanex, що стало наслідком повідомлень про нові випадки розвитку віспи мавп у травні 2022 р.

Хоча фінансові умови контракту не розголошуються, вартість акцій Bavarian Nordic підвищилася більше ніж на 20% до 170,60 крон під час торгів у другій половині дня.

Перший випадок мавпячої віспи у Європі був підтверджений 7 травня 2022 р. у людини, яка повернулася з подорожі до Нігерії, де віспа мавп є ендемічною хворобою. Згодом у Великобританії, Португалії та Іспанії було підтверджено понад 20 випадків, а на даний момент розслідуються додаткові підозрювані випадки. Дані вказують на те, що більшість випадків інфікування отримані локально в цих країнах. У США один випадок підтверджений у мандрівника з Канади, де поки що не підтверджено жодного випадку, але кілька залишаються під слідством.

Вакцина від віспи компанії Bavarian Nordic схвалена в США під торговою маркою Jynneos, а в Канаді — Imvamune, причому в обох країнах схвалення було розширено, щоб охопити показання щодо профілактики мавпячої віспи. Вакцина схвалена в Європі як Imvanex лише за одним показанням — проти натуральної віспи людини, але раніше була надана для використання поза показаннями у відповідь на випадки мавпячої віспи.

Мавпяча віспа — рідкісне, але серйозне захворювання, ендемічне для Центральної та Західної Африки. Захворювання дуже схоже на натуральну віспу людини, хоча воно є менш тяжким з оціночним рівнем смертності 1–10%.

Пол Чаплін (Paul Chaplin), президент і головний виконавчий директор Bavarian Nordic, зазначив: «Хоча всі обставини розвитку нинішніх випадків мавпячої віспи в Європі ще не з’ясовані, швидкість, з якою вони поширюються, у поєднанні з можливістю того, що інфекція за межами початкового випадку може залишитися невиявленою, закликає до швидкого та скоординованого підходу органів охорони здоров’я, і ми раді допомогти у цій надзвичайній ситуації. Контроль за інфекціями був високим пріоритетом для суспільства під час COVID-19, і ця ситуація є сумним нагадуванням, що ми не можемо цим нехтувати і повинні продовжувати розбудовувати та зміцнювати нашу готовність до протидії інфекційним захворюванням, щоб зберегти світ відкритим».

За матеріалами www.thepharmaletter.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*