Bristol Myers Squibb розриває зв’язки з росією, а Novartis відроджує український бізнес після перевірки безпеки

03 Червня 2022 12:39 Поділитися

У той час як багато великих фармацевтичних компаній скоротили або призупинили діяльність у росії на тлі війни, що триває в Україні, Bristol Myers Squibb зробила додатковий крок і повністю відмовилася від діяльності в росії, що компанія підтвердила цього тижня.

Bristol Myers Squibb передає свої російські комерційні операції своєму дистриб’юторському партнеру Swixx Healthcare, раніше відомому як Amicus. Bristol Myers Squibb вважає, що процес, який розпочався 18 травня, має допомогти захистити доступ до лікарських засобів компанії, що продаються в росії.

Компанія також відзначила «посилені логістичні проблеми» в регіоні, які ускладнюють надання допомоги пацієнтам, що беруть участь у клінічних дослідженнях.

«У результаті ми прийняли важке рішення закрити фінансовані Bristol Myers Squibb дослідження в росії до кінця червня 2022 р.», — пояснив речник компанії. Bristol Myers Squibb заявляє, що зробить усе можливе, щоб підтримати пацієнтів, оскільки клінічні дослідження завершуються.

На початку цього року, на тлі масового відтоку бізнесу з росії, фармацевтичні компанії опинилися на складному гуманітарному роздоріжжі. З одного боку, багато компаній засудили вторгнення росії та прагнули виконати санкції, введені проти країни-агресора. У той же час значна їх частина відзначила гуманістичні зобов’язання постачати російським пацієнтам життєво необхідні лікарські засоби.

Bristol Myers Squibb ще у березні заявила, що призупинила набір нових пацієнтів та активацію сайтів для клінічних досліджень в Україні, білорусі та росії. «Ми також призупинили початок нових клінічних досліджень у цих країнах», — заявили представники компанії.

У Bristol Myers Squibb у росії працювало 160 співробітників, однак у компанії немає жодних виробничих потужностей або науково-дослідних центрів у країні.

Між тим, передача бізнесу не є абсолютно безпрецедентною для Swixx, яка відкрила бізнес в росії в жовтні 2019 р., коли взяла на себе комерційні операції Alexion в країні. У той же час Swixx представила свою першу російську дочірню компанію — Swixx Russia.

У той же час, не дивлячись на продовження війни, деякі фармацевтичні компанії планують повернення в Україну. Після вивчення «поточних протоколів безпеки» Novartis заявила, що готова «відновити бізнес-операції віддалено, щоб допомогти зруйнованій війною країні відновити деякі основні критичні бізнес-процеси».

Швейцарський виробник ліків додав, що продовжуватиме ставити безпеку своїх співробітників на перше місце, плануючи «постійно переглядати ситуацію та можливість здійснення бізнес-операцій в Україні.

За матеріалами www.fiercepharma.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті