FDA запускає інформаційний ресурс щодо дієтичних добавок

07 Червня 2022 11:19 Поділитися

Управління з контролю за харчовими продуктами та лікарськими засобами США (Food and Drug Administration — FDA) 2 червня запустило нову ініціативу «Доповніть свої знання» (Supplement Your Knowledge). Її мета — допомогти інформувати та розширювати розуміння споживачів, педагогів та медичних працівників щодо дієтичних добавок. Їх щодня використовують більше половини всіх американців. Новий ресурс надасть достовірну інформацію про потенційні переваги та ризики, пов’язані з дієтичними добавками, такими як вітаміни, мінерали та лікарські рослини.

Для медичних працівників: FDA у співпраці з Американською медичною асоціацією (American Medical Association — AMA) розробило програму безперервної медичної освіти (Continuing Medical EducationCME), щоб допомогти лікарям та іншим медичним працівникам у регуляторних питаннях, наданні пацієнтам інформації про вживання добавок, а також розпізнаванні та передачі інформації про побічні ефекти до FDA. Ця безкоштовна програма включає три відео та супутні навчальні матеріали. На сайті є також посилання на зовнішні ресурси, зокрема, Управління дієтичних добавок (Office of Dietary Supplement — ODS) Національних інститутів здоров’я (National Institutes of Health — NIH) США. Тут можна знайти базу етикеток добавок (Dietary Supplement Label Database — DSLD), портал повідомлень про проблеми безпеки (Safety Reporting Portal), базу даних щодо інгредієнтів (FoodData Central), а також рекомендації зі споживання, зокрема, референтні величини для різних нутрієнтів (Dietary Reference Intakes — DRI)

Для споживачів: освітні відео та інформаційні бюлетені з важливою інформацією про дієтичні добавки, зокрема про те, як вони регулюються, а також про потенційні переваги та ризики. Ці матеріали є корисним джерелом під час розмови з лікарем, медсестрою, дієтологом, фармацевтом або іншим медичним працівником перед прийомом дієтичної добавки.

Для педагогів: підлітки можуть бути особливо вразливою мішенню для неправильного розуміння того, що таке харчові добавки, і вони часто не знають про їх потенційні переваги та негативний вплив на організм. Щоб допомогти старшокласникам оцінити точність і достовірність інформації, яку вони можуть побачити та почути про дієтичні добавки, FDA розробило посібник «Наука та наше харчування: вивчення дієтичних добавок» (Science and Our Food Supply: Examining Dietary Supplements). Він відповідає поточним національним стандартам освіти та підтримує викладачів, які шукають освітні матеріали для своїх учнів.

FDA радить споживачам поговорити зі своїм лікарем, фармацевтом або іншим працівником охорони здоров’я, перш ніж приймати рішення про покупку або використання будь-якої дієтичної добавки. Однією з причин цієї рекомендації є те, що деякі добавки можуть взаємодіяти з ліками або іншими добавками. Якщо споживач вважає, що продукт міг викликати реакцію або захворювання, він повинен негайно припинити використання продукту та звернутися до свого медичного працівника. FDA також заохочує споживачів і медичних працівників повідомляти про побічні реакції, пов’язані з продуктами, що регулюються FDA, за допомогою порталу звітів про безпеку.

За матеріалами www.fda.gov/dietarysupplements

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті