Розширення компетенцій з незалежного призначення. Британські рекомендації

13 Червня 2022 11:39 Поділитися

Королівське фармацевтичне товариство (Royal Pharmaceutical Society — RPS) Великобританії опублікувало нові професійні рекомендації щодо незалежного призначення ліків не лікарями. Розроблені урядом Уельсу, вони стануть в нагоді працівникам охорони здоров’я, що виписують рецепти та мають бажання розширити сферу своєї практики. Базову настанову з цієї теми (A Competency Framework for all Prescribers) опубліковано у вересні 2021 р.

За словами Ендрю Еванса (Andrew Evans), головного фармацевтичного спеціаліста Уельсу, у цій країні настанова підтримає створення нових рамкових умов контрактних взаємовідносин із громадськими аптеками. Він також висловив сподівання, що вона стимулюватиме розвиток послуг у всій Великобританії.

Цей документ призначений для використання разом з рамковою системою RPS щодо компетенцій для усіх призначаючих (Competency Framework for all Prescribers). Націлений він переважно на пошук та обґрунтування нових сфер компетентності спеціалістів, що призначають. У якості прикладу наведено декілька кейсів з аналізом ситуацій, що виникають, наприклад, у громадських та лікарняних фармацевтів.

За матеріалами www.rpharms.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті