Продовжуючи блокувати поставки ліків на тимчасово окуповані території, росія вчиняє акт терору проти населення — Віктор Ляшко

13 Червня 2022 11:11 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я України наголошує, що росія продовжує блокувати постачання ліків, зокрема й життєво необхідних, з підконтрольних Україні територій на тимчасово окуповані. Через це сотні тисяч українців на тимчасово окупованих територіях стали фактично заручниками медичного тероризму росіян.

Перешкоджаючи постачанню ліків з України, країна-окупант і сама не забезпечує громадян необхідними лікарськими засобами. Хоча, відповідно до норм Конвенції про захист цивільного населення під час війни, саме держава-окупант у співробітництві з органами місцевої влади, яких було обрано згідно з українським законодавством, має безперебійно надавати населенню медичну допомогу та забезпечувати доступ до ліків та медичних виробів.

«Попри те, що країна-окупант зобов’язана забезпечити подальше задоволення медичних потреб цивільних громадян, сьогодні ми, на жаль, бачимо, як росія нівелює норми міжнародного права та фактично вчиняє акт терору проти цивільного населення. Росіяни, зі свого боку, не постачають на тимчасово окуповані території медикаменти та продовжують блокувати їх постачання з підконтрольних Україні територій. Хоча ми щодня звертаємося з проханням відкрити гуманітарні коридори. Ми маємо гуманітарні вантажі, які готові відправити в будь-який момент, як тільки окупанти відкриють коридор. Наразі Україна докладає значних зусиль, зокрема й на міжнародній арені, аби розблокувати постачання медикаментів на тимчасово окуповані території», — повідомив Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я України.

У повідомленні також зауважується, що на окупованих територіях українські лікарі продовжують надавати медичну допомогу населенню, яке її потребує, відповідно до українського законодавства та міжнародних конвенцій. Національна служба здоров’я України, у свою чергу, продовжує покривати витрати на надання медичної допомоги пацієнтам на тимчасово окупованих територіях, відповідно до українського законодавства.

Окрім того, МОЗ нагадує, що українські медики, які працюють на тимчасово окупованій території, будуть отримувати українську заробітну плату.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті