Російські військові свідомо знищують медичну систему на тимчасово окупованих територіях — Олексій Яременко

13 Червня 2022 5:08 Поділитися

На тимчасово окупованих територіях України російські військові цілеспрямовано знищують медичну систему. Там вже зруйновано вщент і не підлягають відновленню близько 80 закладів охорони здоров’я. Про це йдеться на сайті Міністерства охорони здоров’я України.

У повідомленні наголошується, що наразі окупанти не просто зачиняють та руйнують лікарні, а й блокують доступ населення до життєво необхідних ліків та медичних послуг.

«Понад 3 міс російські військові крок за кроком намагаються знищити нашу систему охорони здоров’я. На окупованих територіях ситуація справді складна, враховуючи те, що окупанти не дають змоги доставити туди життєво необхідні ліки. Так само вони не надають лікарські засоби в рамках своїх обов’язків відповідно до Женевської конвенції. Тому на тимчасово окупованих територіях, на жаль, лікарі дуже обмежені в тих послугах, які вони можуть надавати населенню», — зазначив О. Яременко, заступник міністра охорони здоров’я України з питань європейської інтеграції.

За його словами, попри постійні погрози та надскладні умови праці, українські лікарі продовжують надавати населенню на окупованих територіях медичну допомогу. Зі свого боку, Україна з першого дня війни фінансує медичні заклади, у тому числі й на окупованих територіях, за новою системою. Вона передбачає, що кожен заклад охорони здоров’я щомісяця отримує 1/12 від річного обсягу фінансування.

Наразі на окупованих територіях кошти перераховуються тим лікарням, з якими встановлено належний зв’язок.

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті