Новий закон у Польщі передбачає позбавлення волі до 12 років за напад на фармацевта

23 Червня 2022 5:24 Поділитися

У Польщі фармацевту та фармацевтичному техніку надано захист, аналогічний такому у державного посадовця. Відповідний закон підписаний президентом країни 21 червня. Ним передбачено зміни до законів про професію фармацевта (ustawie o zawodzie farmaceuty) та про лікарські засоби (Prawo farmaceutyczne).

Законотворчу ініціативу в даному випадку проявили депутати від лівих і партії «Право та справедливість». Вони відгукнулися на громадську активність Марціна Репелевича (Marcin Repelewicz), президента Нижньосілезької фармацевтичної палати. Члена саме цієї палати жорстоко побили у відповідь на прохання надіти маску на рот та ніс.

Що на практиці означає законодавче нововведення? Фармацевт та фармацевтичний технік під час та у зв’язку з професійною діяльністю у громадській аптеці чи аптечному пункті отримуватимуть захист, наданий державній посадовій особі згідно зі ст. 231a Карного кодексу (Kodeks karny).

Так, скоєння нападу спільно та за згодою з іншою особою або із застосуванням вогнепальної зброї, ножа чи іншого подібного небезпечного предмета чи речовини, на посадову особу або її помічника під час або у зв’язку з виконанням службових обов’язків карається позбавленням волі на строк від одного до 10 років. Якщо внаслідок нападу заподіяно тяжке ушкодження здоров’ю посадової особи чи особи, яка їй допомагала, винний підлягає покаранню у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 12 років.

За матеріалами www.gov.pl; mgr.farm

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті