До уваги підприємств, які здійснюють забезпечення окремих категорій громадян допоміжними засобами реабілітації

29 Червня 2022 9:26 Поділитися

Міністерство соціальної політики України нагадує, що 1 липня 2022 р. набувають чинності зміни до Закону України «Про реабілітацію осіб з інвалідністю в Україні» (від 02.11.2021 р. № 1848, від 12.01.2022 р. № 1962).

Цими змінами передбачається, що засоби реабілітації є об’єктом регулювання технічних регламентів щодо медичних виробів. Таким чином, відповідно до норм Технічного регламенту щодо медичних виробів, затвердженого постановою КМУ від 02.10.2013 р. № 753, для введення в обіг допоміжних засобів реабілітації виробник/постачальник зобов’язаний повідомити Державну службу України з лікарських засобів та контролю за наркотиками (далі — Держлікслужба) щодо свого місцезнаходження і надати перелік та опис відповідних виробів.

Держлікслужба, у свою чергу, забезпечує ведення Реєстру осіб, відповідальних за введення медичних виробів, активних медичних виробів, які імплантують, та медичних виробів для діагностики in vitro в обіг.

«Враховуючи вимоги законодавства, рекомендуємо підприємствам, які планують після 1 липня забезпечувати осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших осіб допоміжними засобами реабілітації за кошти державного бюджету, направити повідомлення до Держлікслужби, згідно з наказу № 122 та поінформувати Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю щодо включення до Реєстру», — наголошують у Міністерстві соціальної політики.

За матеріалами msp.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті