Майже 500 тис. доз вакцини проти туберкульозу розподілено в регіони країни — МОЗ

01 Липня 2022 10:57 Поділитися

Міністерство охорони здоров’я України повідомляє про те, що 478 000 доз вакцини проти туберкульозу (БЦЖ) відповідно до наказу МОЗ України від 15 червня 2022 р. № 1036 розподілено між регіонами. Ці вакцини придбано коштом державного бюджету.

Міністерство нагадує, що щеплення проти туберкульозу входить до Національного календаря профілактичних щеплень. Воно є безоплатним та його виконують на 3–5-ту добу життя дитини і, як правило, ще в пологовому будинку. Ця вакцина захищає не від усіх форм захворювання, проте запобігає розвитку тяжких форм дитячого туберкульозу.

«Якщо ви через війну перемістилися в інший регіон, ваша дитина може отримати щеплення протитуберкульозною вакциною незалежно від того, чи має вона укладену декларацію з лікарем, який надає первинну медичну допомогу. Укладати нову декларацію для цього не потрібно», — наголошується в повідомленні.

Також МОЗ зауважує, що щеплення вакциною БЦЖ не роблять в один день з введенням інших вакцин. Інші щеплення можна робити з інтервалом не менше ніж місяць до або після щеплення вакциною БЦЖ (виняток — вакцина проти гепатиту В).

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті