У росії вступив у силу закон, який легалізує паралельний імпорт: у переліку є і фармацевтичні товари

01 Липня 2022 2:41 Поділитися

У зв’язку з накладанням санкцій та виходом з російського ринку багатьох міжнародних компаній у рф шукали можливості завозити товари без дозволу правовласника.

Нещодавно президент рф володимир путін підписав закон, що передбачає легалізацію паралельного імпорту в росії на 2022 р. (передбачається що це тимчасова норма, введена у відповідь на застосування санкцій). Закон дозволяє ввозити в країну товари, які знаходяться в обігу в інших країнах, без згоди правовласника та захищає від адміністративної та кримінальної відповідальності суб’єктів паралельного імпорту.

Раніше паралельний імпорт у росії був заборонений. Товар міг ввозити в країну безпосередньо правовласник або для цього потрібна була його згода.

Дія закону поширюється на затверджений міністерством промисловості і торгівлі рф перелік груп товарів, який складається з 96 пунктів. До одного з них входить і фармацевтична продукція (код 3005 90 100 0 — вата та вироби з вати; код 3006 50 000 0 — сумки санітарні та набори для надання першої допомоги).

За матеріалами aussiedlerbote.de; forbes.ru; www.stavinvest.ru

 

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті