CureVac подала позов проти розробника вакцини від COVID-19

06 Липня 2022 12:29 Поділитися

CureVac N.V., глобальна біофармацевтична компанія, яка розробляє новий клас препаратів на основі месенджерної рибонуклеїнової кислоти (мРНК), оголосила 5 липня про намір відстоювати власні права інтелектуальної власності, накопичені протягом більш ніж двох десятиліть «піонерської роботи в галузі технології мРНК» та шляхом вагомого внеску у розробку вакцин проти COVID-19. Компанія CureVac подала позов проти BioNTech SE та двох її дочірніх компаній до окружного суду Дюссельдорфа, вимагаючи справедливої ​​компенсації за порушення ряду прав інтелектуальної власності компанії, що відбулося під час виробництва та продажу Comirnaty — мРНК вакцини проти COVID-19 від BioNTech і Pfizer. Однак CureVac не вимагає судової заборони та не має наміру вживати жодних судових заходів, які могли б перешкодити виробництву, продажу чи розповсюдженню вакцини компанією BioNTech та її партнером Pfizer.

Портфоліо інтелектуальної власності CureVac захищає кілька винаходів, які вважаються важливими для проєктування та розробки мРНК-вакцин від BioNTech, зокрема, проти SARS-CoV-2. Вони стосуються розробки макромолекул, включаючи модифікації для підвищення стабільності та покращення експресії білка, а також складу вакцини.

За останні 22 роки CureVac розробила запатентовану технологію, пов’язану з дизайном, доставкою та виробництвом мРНК, яка відіграла важливу роль у розробці безпечних та ефективних вакцин проти COVID-19. CureVac розглядає швидку розробку цих вакцин як величезне досягнення, яке має винятково важливий вплив на глобальне громадське здоров’я. Відповідно, щоб інвестувати в розвиток технології мРНК і нові класи ліків, що рятують життя, права інтелектуальної власності мають бути визнані та приносити справедливу ​​винагороду.

За матеріалами www.curevac.com

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті