МАГНІКУМ — популярний вітчизняний лікарський засіб для усунення дефіциту магнію

Магній є надзвичайно важливим для багатьох функцій організму. Цей мінерал відіграє ключову роль у роботі серцево-судинної, нервової, імунної систем та опорно-рухового апарату. Варто підкреслити значну роль, яку відіграє магній у захисті нервової системи від руйнівних стресів, що особливо актуально в наші непрості часи (Ярош А.К., 2010). На жаль, багато людей не отримують достатньої кількості магнію з їжі. Як результат, недостатність магнію відзначають у 40% населення. Ризик розвитку недостатності магнію значно підвищується з віком, при деяких хронічних захворюваннях, а також у разі тривалого прийому низки лікарських засобів (Пост­никова С.Л. та співавт., 2007). Потреба в магнії значно збільшується при фізичних навантаженнях, стресі, у спеку та при синдромі хронічної втоми (Недогода С.В., 2009).

Дефіцит магнію проявляється безліччю симптомів — від хронічної втоми, зниження розумової працездатності та головного болю до артеріальної гіпертензії, схильності до тромбоутворення та серцевих аритмій. Ранніми ознаками дефіциту магнію є підвищена стомлюваність, у більш складних випадках можуть спостерігатися проблеми із серцем, м’язові спазми, судоми та тремор, слабкість, проблеми зі сном. Дефіцит магнію також може призвести до погіршення пам’яті або розвитку тривожних станів (Постникова С.Л. та співавт., 2007).

Як впоратися з дефіцитом магнію?

Препаратом магнію, який понад 10 років присутній на ринку та заслужив на довіру фахівців охорони здоров’я та пацієнтів, є МАГНІКУМ від знаного вітчизняного виробника «Київський вітамінний завод», до складу якого входить магній та вітамін В6. Варто підкреслити, що МАГНІКУМ є лікарським засобом, а не дієтичною добавкою, а отже, містить чітко визначену кількість діючої речовини, виробляється відповідно до стандартів Належної виробничої практики (Good Manufacturing Practic — GMP) та щодо нього проведено всі необхідні дослідження ефективності та безпеки для реєстрації в якості лікарського засобу. Варто відмітити, що МАГНІКУМ займає першу позицію за обсягами продажу в грошовому та натуральному виражені серед препаратів українського виробництва групи А11ЕС відповідно до АТС-класифікації за підсумками 5 міс 2022 р.* Наразі препарат отримав ще й нову сучасну упаковку.

МАГНІКУМ: коли та для чого приймати?

МАГНІКУМ призначений для профілактики ускладнень, пов’язаних з дефіцитом магнію та/або вітаміну В 6 . Зокрема, лікарський засіб можна застосовувати з профілактичною метою при наступних станах: хронічна фізична і розумова втома, дратівливість, підвищений рівень стресу, депресія, розлади сну, міалгії, для профілактики атеросклерозу та інфаркту міокарда. МАГНІКУМ також можна застосовувати при гіпомагніємії внаслідок тривалого застосування лікарських засобів, що провокують «вимивання» магнію. МАГНІКУМ широко застосовується у комплексному лікуванні пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями та з остеопорозом. Терапевтичні ефекти препарату є результатом синергічної дії двох його активних компонентів — магнію та вітаміну В6. Додатковий прийом магнію при його дефіциті забезпечує антиаритмічний, антиішемічний ефект, сприяє зниженню артеріального та внутрішньочерепного тиску, має спазмолітичну та протисудомну дію. Крім того, застосування магнію позитивно впливає на функціонування нервової системи та покращує сон (Постникова С.Л. та співавт., 2007). Другий компонент препарату МАГНІКУМ — вітамін В6  — входить до складу ферментів, що залучені до метаболізму вуглеводів та жирів, задіяний у процесі утворення нейромедіаторів, у тому числі серотоніну — гормону щастя. Вітамін В6 бере участь в обміні вітаміну В12, фолієвої кислоти, незамінних ненасичених жирних кислот та активує метаболічні процеси в міокарді.

МАГНІКУМ — це зручно!

МАГНІКУМ приймають 1–2 рази на добу — це фармакологічно обґрунтований режим прийому, який забезпечує корекцію дефіциту магнію, а таблетована форма випуску дозволяє уникнути труднощів, пов’язаних із застосуванням розчинних таблеток, а також знижує ризик розвитку побічних реакцій, зокрема алергічного характеру, спричинених допоміжними речовинами, що додають для покращення смаку у такому разі. Невеликий розмір таблетки робить прийом комфортним, що особ­ливо важливо для людей похилого віку, які часто відчувають труднощі з ковтанням. Упаковки МАГНІКУМ, що містить 50 таб­леток, вистачає на тривалий термін прийому.

З МАГНІКУМ серце та розум у формі!

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»
*За даними аналітичної системи дослідження фармацевтичного ринку компанії Proxima Research.
Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті