За внесення фейкових даних про вакцинацію та вимагання хабарів від лікарів судитимуть директора медичного центру

03 Серпня 2022 11:52 Поділитися

Київська міська прокуратура повідомляє, що за процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури столиці скеровано до суду обвинувальний акт щодо директора одного зі столичних медичних закладів за фактом одержання неправомірної вигоди та внесення до системи «Helsi.me» неправдивих відомостей про вакцинацію громадян від COVID-19.

За даними слідства, керівник Київського дитячого діагностичного центру організувала схему, за якою підпорядковані їй лікарі щомісячно відраховували їй частину своєї заробітної плати для того, щоб продовжувати працювати у цьому закладі. Розмір неправомірної вигоди залежав від кількості робочих змін лікарів.

У ході документування протиправної діяльності зафіксовано вимагання та одержання вказаною посадовою особою грошових коштів від лікарів на суму 46 тис. грн. У січні 2022 р. після одержання чергового траншу неправомірної вигоди підозрювану затримали.

Крім того, вищезгадана керівник та один з лікарів цього ж медичного центру, змовившись з ексрадником заступника голови Київської міської державної адміністрації та ексзаступником міністра соціальної політики України, організували схему внесення до інформаційної системи «Helsi.me» фейкових даних про вакцинацію громадян від COVID-19 без її фактичного проведення. Вартість такої «послуги» становила 250 дол. США з людини. Схема діяла понад пів року.

Наразі обвинувальний акт щодо директорки медичного закладу направлено до суду для розгляду по суті. Досудове розслідування щодо інших фігурантів триває. Останнім повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 362 Кримінального Кодексу України (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї).

За матеріалами kyiv.gp.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті