Уряд повернув планові перевірки в умовах воєнного стану

Кабінет Міністрів України постановою від 27.08.2022 р. № 955 вніс зміни до постанови від 13.03.2022 р. № 303, яка регулює питання здійснення заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану. Зауважимо, що постанова № 955 набула чинності у зв’язку з оприлюдненням у газеті «Урядовий кур’єр» від 31 серпня 2022 р. № 188.

Змінами уточнюється, що на період дії воєнного стану дозвіл на позапланові заходи державного нагляду (контролю) в окремих сферах, зокрема з метою запобігання неконтрольованому зростанню цін на товари, які мають істотну соціальну значущість, надають винятково на підставі рішення центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у відповідній сфері, а для центральних органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовується і координується безпосередньо Кабінетом Міністрів України — на підставі рішення Уряду.

Окрім того, на період дії воєнного стану здійснюються не лише позапланові, а й планові заходи державного нагляду (контролю) за дотриманням суб’єктами господарювання законодавства у сферах енергетики та комунальних послуг.

Такі перевірки проводяться за рішенням Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, за наявності загрози, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті