Приєднання до Угоди ACAA забезпечить безбар’єрний доступ до фармринку ЄС — Олександр Комаріда

02 Вересня 2022 11:10 Поділитися

Олександр Комаріда, перший заступник міністра охорони здоров’я України, під час зустрічі з віцепрезидентом Європейської комісії Маргаритісом Схінасом повідомив, що до кінця 2022 р. буде виконано план заходів щодо впровадження європейських директив до українських нормативно-правових актів у галузі охорони здоров’я.

За словами першого заступника, Міністерство уже плідно працює з низкою проєктів, зокрема з Групою Помпіду, «EU4Health», а надалі бачить перед собою дві важливі цілі:

  • приєднання до Угоди про оцінку відповідності та прийняття промислової продукції (Agreements on Conformity Assessment and Acceptance of Industrial Goods — ACAA), яка має надати безбар’єрний доступ до фармацевтичного ринку ЄС;
  • імплементація європейських норм у галузі охорони здоров’я до українського законодавства.

Як зазначається в повідомленні, МОЗ докладає всіх можливих зусиль для виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС в частині охорони здоров’я. Водночас для більш якісної та швидкої роботи потрібна технічна та донорська допомога з адаптації українських нормативно-правових актів.

«Також попри значну включеність європейських партнерів, досі є низка питань, які потребують уваги. Йдеться про відновлення інфраструктури системи охорони здоров’я загалом та навчання українських спеціалістів для розвитку систем реабілітації та психічного здоров’я. Адже, за попередніми підрахунками, щонайменше 15 млн українців потребуватимуть психологічної допомоги після завершення війни, а зараз її вже потребують наші захисники», — наголосив О. Комаріда.

За матеріалами moz.gov.ua,

фото зі сторінки МОЗ у Facebook

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*