НСЗУ оприлюднила оголошення щодо формування Реєстру ліків, які підлягають реімбурсації

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) оприлюднила оголошення про формування пропозицій щодо включення торговельних назв препаратів до Реєстру лікарських засобів, які підлягають реімбурсації (далі — Реєстр).

Для формування пропозицій щодо включення торговельних назв лікарських засобів до Реєстру НСЗУ відповідно до п.15 Порядку реімбурсації лікарських засобів, затвердженого постановою КМУ від 28.07.2021 р. № 854, приймає від власників реєстраційних посвідчень на ліки або їх уповноважених представників (далі — Заявник) наступні документи:

  • заяву про включення торговельної назви лікарського засобу до Реєстру (далі — заява), складену за формою, наведеною в додатку 1 до оголошення;
  • засвідчену в установленому законодавством порядку копію довіреності, виданої власником реєстраційного посвідчення на лікарський засіб, яка підтверджує повноваження заявника подавати до НСЗУ інформацію, зазначену в заяві (за необхідності);
  • зобов’язання здійснювати постачання лікарського засобу в Україні протягом заявленого строку за ціною, зазначеною в Реєстрі, складене за формою, наведеною в додатку 2 до оголошення;
  • зобов’язання забезпечити безперебійну наявність лікарського засобу на території України протягом строку дії Реєстру, складене за формою, наведеною в додатку 2 до оголошення.

Зазначені документи подаються в електронній формі на e-mail: [email protected].

Документи, складені іноземною мовою, подаються разом з їх перекладом українською, засвідченим у встановленому порядку. На всі електронні документи, що подаються до НСЗУ, накладається кваліфікований електронний підпис керівника юридичної особи — заявника. У разі подання заяви уповноваженим представником накладається його кваліфікований електронний підпис.

Прийом заяв щодо внесення торговельної назви лікарського засобу до Реєстру та необхідних документів здійснюється з 19 вересня 2022 р. до 18:00 27 вересня 2022 р.

Заяви та документи, подані після закінчення кінцевого терміну, не розглядаються!

Однак НСЗУ наголошує, що з метою забезпечення заявникам можливості вчасно виправити помилки у поданих заяві та документах варто подавати заяви та необхідні документи не пізніше 26 вересня 2022 р. Заявник, який бажає надати додаткову інформацію до НСЗУ, може надіслати її в електронному вигляді разом із заявою.

З будь-яких питань, що виникають під час подання документів до НСЗУ, можна звертатися:

  • на адресу електронної пошти: [email protected];
  • за контактними номерами телефону НСЗУ: (044) 221-06-95 або (097) 108-38-48.

За матеріалами nszu.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті