Проблема забезпечення ліками населення деокупованих територій Харківщини вирішиться за декілька днів — Михайло Радуцький

20 Вересня 2022 2:11 Поділитися

Михайло Радуцький, голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування, на своїй сторінці у Facebook оприлюднив допис, у якому поінформував, що на звільнених від російських окупантів територіях Харківщини проводяться роботи щодо забезпечення людей ліками.

«Під час окупації рашисти не давали змоги доставити туди гуманітарні вантажі з життєво необхідними ліками, такі як інсулін, гіпотензивні лікарські засоби, кардіопрепарати тощо. Сьогодні МОЗ власними силами доставляє в ці регіони ліки. За день, два, три ця проблема буде знята», — підкреслив М. Радуцький.

Також він зазначив, що на Харківщині всі медичні заклади на звільнених територіях мають значні пошкодження, деякі — зруйновані вщент. У Бакалійській територіальній громаді залишилось 5 лікарів стаціонару. До окупації їх працювало 25. Ще одна проблема — мешканці не можуть дістатися до лікарень через зруйновані мости та дороги. В Ізюмі лікарня знищена повністю. Тому медичну допомогу надають мобільні бригади.

В інших населених пунктах, за даними Харківської обласної військової адміністрації, розграбовані амбулаторії сімейної медицини, викрадено службові автомобілі. За словами М. Радуцького, МОЗ планує залучити додаткові команди медицини катастроф, а також розгорнути мобільні шпиталі в населених пунктах, де знищено лікарні.

Загалом окупанти пошкодили більше 800 медичних закладів, 127 — зруйновано. Орієнтована вартість відновлення медичної інфраструктури, що постраждала від варварських дій окупантів, становить понад 38 млрд грн. «Нещодавно разом з колегами завершили розробку плану відновлення системи охорони здоров’я до 2032 р. Також у регіонах проводять ремонти лікарень. Станом на 1 вересня повністю відремонтували 60 закладів, 200 — частково», — поінформував голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування.

За матеріалами rada.gov.ua;
facebook.com/radutskyy
фото із Facebook Михайла Радуцького

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті