Компанія «Серв’є» прискорює свою цифрову трансформацію з Google Cloud

25 Жовтня 2022 11:25 Поділитися

Міжнародна фармацевтична група «Серв’є» оголосила про стратегічну співпрацю з Google Cloud, що означає новий крок у цифровій трансформації «Серв’є». Співпраця дозволить об’єднати дані та штучний інтелект, зокрема, щоб збільшити терапевтичні інноваційні можливості групи для задоволення потреб пацієнтів.

Вірджинія Домінікес (Virginie Dominguez), виконавчий віцепрезидент «Серв’є» з питань цифрових рішень, даних та інформаційних систем, зазначила: «Поєднання наукових інновацій з потужністю технологій забезпечить значний прогрес у загальному залученні пацієнтів. Дані та штучний інтелект відкривають величезні перспективи для розробки лікарських засобів, профілактики захворювань і покращення прихильності до лікування на всіх етапах фармацевтичного ланцюга. Ми шукали стратегічного партнера, який би допоміг нам із цими технологіями. Ми вибрали Google Cloud завдяки його знанням сфери охорони здоров’я, здатності до інновацій та прихильності до використання хмарних сервісів, які відповідають Загальному регламенту про захист даних ЄС (General Data Protection Regulation — GDPR) і суворим вимогам цифрового суверенітету».

Згідно з умовами цього партнерства Google Cloud підтримуватиме компанію «Серв’є» у процесі переходу до хмари та надаватиме групі інноваційні інструменти, що пропонують розширену обчислювальну потужність і можливість прискорити аналіз і розуміння даних завдяки штучному інтелекту.

Ентоні Сіро (Anthony Cirot), регіональний менеджер Google Cloud у Франції, наголосив: «Наша обширна та амбітна співпраця з компанією «Серв’є» є втіленням нашого підходу до клієнтів: підтримка інновацій і зростання французьких організацій за допомогою відповідних навичок і рішень, включно з локальною підтримкою та прагненням тісно співпрацювати з командами, при цьому забезпечуючи найвищий рівень безпеки та конфіденційності».

Технологія Google Cloud принесе користь в усіх сферах діяльності компанії — від досліджень до виробництва та дистрибуції. Наприклад, у сфері досліджень і розробок це полегшить роботу дослідників «Серв’є», які використовують дедалі складніші алгоритми для прискорення відкриття та впровадження нових терапевтичних рішень. Аналізуючи велику кількість анонімних даних, ці алгоритми створюють моделі, які полегшують ідентифікацію перспективних молекул і терапевтичних цілей, підвищуючи ймовірність успіху на етапах клінічної розробки. Рішення також допоможуть компанії «Серв’є» оптимізувати ланцюг виробництва та дистрибуції, зміцнюючи в такий спосіб безперервне постачання препаратів і запобігаючи дефіциту запасів, який становить проблему для медичних працівників і здоров’я пацієнтів.

Співпрацюючи з Google Cloud та її екосистемою партнерів, компанія «Серв’є» передбачає спільне створення інноваційних ініціатив, таких як використання штучного інтелекту для прискорення розробки нових лікарських засобів або розширений аналіз даних реального світу для надання нових наукових доказів ефективності та переносимості препарату.

Щоб покращити компетенцію команд у сфері цифрових технологій, компанія «Серв’є» також розробила програми підвищення кваліфікації та адаптації для своїх співробітників у всьому світі. Google Cloud, пов’язана з цією програмою, забезпечить навчання технологіям обробки даних і штучного інтелекту, тим самим сприяючи переходу команд до культури, що керується даними.

Про «Серв’є»

Компанія «Серв’є», заснована з метою задовольняти потреби охорони здоров’я, є глобальною групою, якою управляє Фонд, що прагне створювати соціально значущі рішення як для пацієнтів, так і для сталого розвитку світу. Завдяки своїй унікальній моделі управління вона може повністю реалізовувати своє покликання в довготривалій перспективі: забезпечувати терапевтичний прогрес задля задоволення потреб пацієнтів. 21 800 співробітників групи віддані цьому спільному покликанню, яке є джерелом щоденного натхнення.

Як одна з провідних компаній у сфері кардіології «Серв’є» також прагне стати відомим, цілеспрямованим та інноваційним гравцем у сфері онкології, чия діяльність спрямована на терапію пацієнтів з важковиліковними видами раку. Саме тому група виділяє понад 50% свого бюджету, передбаченого на дослідження та розробки, на створення цільових інноваційних методів лікування в онкології.

Терапія в сферах неврології та імунозапальних захворювань є рушійною силою майбутнього зростання. У цих напрямках «Серв’є» зосереджується на обмеженій кількості захворювань, що дозволяє, зважаючи на точний профіль пацієнтів, запропонувати ефективну таргетну терапію за допомогою точної медицини.

Для сприяння доступу до якісної медичної допомоги для широкого кола пацієнтів за нижчою ціною Група «Серв’є» також пропонує низку якісних генеричних лікарських засобів у більшості терапевтичних напрямків, покладаючись на сильні бренди у Франції, Східній Європі, Бразилії та Нігерії.
У всіх цих сферах група враховує думку пацієнтів на кожному етапі життєвого циклу лікарського засобу.

Компанія «Серв’є» зі штаб-квартирою у Франції має широку географічну присутність у понад 150 країнах з доходом 4,7 млрд євро у 2021 р.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті