«Oncodesign Precision Medicine» (OPM) і «Серв’є» оголошують стратегічну співпрацю з метою виявлення нових терапевтичних цілей у лікуванні раку підшлункової залози

25 Жовтня 2022 3:32 Поділитися

Глобальна фармацевтична група «Серв’є» та «Oncodesign Precision Medicine» (OPM), дочірня компанія «Oncodesign» (ALONC — FR0011766229), оголошують підписання угоди про спільне дослідження під назвою «STarT Pancreas» з метою виявлення та валідації нових терапевтичних таргетів при протоковій аденокарциномі підшлункової залози (ПАПЗ).

Трирічна угода між «Oncodesign Precision Medicine» (OPM) і «Серв’є» передбачає два кроки:

• спільне створення аналітичної платформи на базі ШІ на основі даних, отриманих під час клінічного дослідження OncoSNIPE®, та виявлення таргетів за допомогою цієї платформи;
• експериментальна валідація попередньо обраних цілей.

Передбачена можливість для «Серв’є» ініціювати програму з розробки нових лікарських засобів самостійно або в рамках нового партнерства з OPM для кожної цілі, обраної «Серв’є».

Відповідно до умов угоди «Серв’є» та OPM (в рамках своєї програми OncoSNIPE®) відповідатимуть за проведення заходів з клінічного дослідження. Компанія «Серв’є» фінансуватиме витрати, пов’язані з дослідженням. Програму з виявлення таргетів фінансуватимуть OPM і «Серв’є».

«Серв’є» володіє міжнародною ексклюзивною ліцензією на результати програми, яку буде реалізовано після виявлення таргетів. Якщо «Серв’є» не скористається цією можливістю, OPM відновить ексклюзивну ліцензію на певні категорії таргетів. OPM отримає авансовий платіж у розмірі 0,5 млн євро та другий платіж у розмірі 0,5 млн євро не пізніше 31 грудня 2024 р. за умови досягнення певних цілей, а також інші проміжні платежі, доки препарат(-и)-кандидат(-и) не буде валідовано для переходу до фази 1.

Доктор Філіп Женн, голова правління, генеральний директор і засновник компанії «Oncodesign»: «Ми дуже задоволені цією новою співпрацею з Групою «Серв’є» у безперервній взаємодії, що розвивалася протягом понад 25 років. «Серв’є» є історичним партнером «Oncodesign», а наразі й — OPM. Ця співпраця є безпосереднім результатом наших інвестицій з 2017 р. в технології ШІ в рамках проєкту OncoSNIPE®. Це дуже символічна угода про співпрацю для OPM, що підтверджує інтерес до технологічних розробок, втілених у життя за останні 5 років. Вона дозволить нам структурувати та зміцнити нашу платформу й наш банк даних за допомогою високоякісних даних. OPM зможе зберегти права на певні таргети, які не будуть обрані «Серв’є» для подальшого опрацювання. Ми раді представити наші інновації на базі ШІ для потреб прецизійної медицини».

Доктор Стефан Жерар, директор відділу ШІ в «Oncodesign»: «Досвід OPM в онкології та в управлінні спостережними клінічними дослідженнями в поєднанні з амбіціями компанії «Серв’є» дозволить впровадити інноваційну програму для ідентифікації та валідації терапевтичних таргетів шляхом об’єднання нашого ШІ та експериментальних підходів».

Доктор Валід С. Камун, директор з досліджень та розробок компанії «Серв’є» у сфері онкології: «Ми раді розпочати співпрацю з OPM і зробити свій внесок у розвиток створення рішення на основі аналізу даних за допомогою ШІ, яке може дозволити нам ідентифікувати нові терапевтичні таргети у лікуванні протокової аденокарциноми підшлункової залози, різновиду раку з несприятливим прогнозом, поширеність якого зростає у промислово розвинених країнах. Це партнерство відповідає стратегії Групи, згідно з якою боротьба з раком визначається одним із її стратегічних пріоритетів, при цьому в першу чергу вона спрямовується на рак, який важко піддається лікуванню і має обмежені методи лікування».

Доктор Жан-Філіп Стефан, директор підрозділу з фармакологічних досліджень in vitro компанії «Серв’є»: «Програма STarT Pancreas, розроблена спільно з OPM, ставить дані пацієнтів на центральне місце в дослідницькій діяльності. Наша мета — створити дуже динамічну аналітичну платформу на базі ШІ, що постійно адаптується на основі даних, отриманих від пацієнтів, і експериментальної валідації виявлених таргетів задля прискорення програми з розробки нових лікарських засобів у прецизійній медицині».

Рак підшлункової залози вважається одним із найскладніших для лікування різновидів раку через його приховані симптоми та високий ступінь злоякісності, що призводить до високого рівня смертності. У 2018 р. у Франції рак підшлункової залози посідав 9-те місце за поширеністю у чоловіків і 7-ме — у жінок. Щороку у Франції реєструють близько 14 184 нових випадків. Потреба в лікуванні є значною, оскільки захворюваність на рак підшлункової залози зростає з кожним роком.

Про «Серв’є»

Компанія «Серв’є», заснована з метою задовольняти потреби охорони здоров’я, є глобальною групою, якою управляє Фонд, що прагне створювати соціально значущі рішення як для пацієнтів, так і для сталого розвитку світу. Завдяки своїй унікальній моделі управління вона може повністю реалізовувати своє покликання в довготривалій перспективі: забезпечувати терапевтичний прогрес задля задоволення потреб пацієнтів. 21 800 співробітників групи віддані цьому спільному покликанню, яке є джерелом щоденного натхнення.

Як одна з провідних компаній у сфері кардіології «Серв’є» також прагне стати відомим, цілеспрямованим та інноваційним гравцем у сфері онкології, чия діяльність спрямована на терапію пацієнтів з важковиліковними видами раку. Саме тому група виділяє понад 50% свого бюджету, передбаченого на дослідження та розробки, на створення цільових інноваційних методів лікування в онкології.

Терапія в сферах неврології та імунозапальних захворювань є рушійною силою майбутнього зростання. У цих напрямках «Серв’є» зосереджується на обмеженій кількості захворювань, що дозволяє, зважаючи на точний профіль пацієнтів, запропонувати ефективну таргетну терапію за допомогою точної медицини.

Для сприяння доступу до якісної медичної допомоги для широкого кола пацієнтів за нижчою ціною Група «Серв’є» також пропонує низку якісних генеричних лікарських засобів у більшості терапевтичних напрямків, покладаючись на сильні бренди у Франції, Східній Європі, Бразилії та Нігерії.
У всіх цих сферах група враховує думку пацієнтів на кожному етапі життєвого циклу лікарського засобу.

Компанія «Серв’є» зі штаб-квартирою у Франції має широку географічну присутність у понад 150 країнах з доходом 4,7 млрд євро у 2021 р.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті