Уряд ухвалив рішення щодо заборони продажу ліків особам, які не досягли 14-річного віку

Кабінет Міністрів України постановою від 01.11.2022 р. № 1223 ухвалив зміни до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів). Постанова № 1223 набула чинності у зв’язку із опублікуванням у газеті «Урядовий кур’єр» від 3 листопада № 235.

Змінами встановлюється заборона продажу ліків, у тому числі дистанційно, малолітнім особам. Окрім того, забороняється й доставка ліків кінцевому споживачеві — малолітній особі.

Разом з тим, якщо у особи, що здійснюватиме відпуск ліків та/або їх доставку, виникнуть сумніви щодо досягнення 14-річного віку покупцем, вона матиме право звернутися до останнього з вимогою стосовно пред’явлення паспорта громадянина України або іншого документа, що підтверджуватиме його вік.

У разі відмови покупця надати відповідний документ відпуск ліків такій особі забороняється.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Олег 03.11.2022 12:48
Закон "Про ліцензування видів господарської діяльності" в уряді не читали і вважають, що через ліцензійні умови можна регулювати галузь як їм заманеться.

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті