4 нових проєкти АстраЗенека на підтримку України

18 Листопада 2022 6:16 Поділитися

Клінічні дослідження, реєстрація, постачання і виведення на ринок нових сучасних лікарських засобів, інформування про передовий досвід лікування, а також втілення програм підтримки пацієнтів — це основні напрямки діяльності компанії АстраЗенека, що реалізуються на постійній основі. Компанія зорієнтована на забезпечення пацієнтів життєво необхідними ліками і продовжує безперервно постачати в Україну інноваційні лікарські засоби власного виробництва.

Не припиняючи основні активності і не знижуючи темпів, водночас компанія докладає зусиль, аби постійно втілювати нові проєкти гуманітарної допомоги, розгалужуючи види і напрямки надання  підтримки Україні у важкі часи. Упродовж останніх місяців АстраЗенека зосередила свої зусилля на втіленні проєктів цільової фінансової допомоги для закупівлі пріоритетного устаткування для медичних закладів, а також на безоплатному наданні сучасних ліків закладам охорони здоров’я в різних областях України.

Загалом з літа 2022 р. компанія втілила 4 нових проєкти на підтримку України.

  1. У співпраці з НДО «Free Ukraine» АстраЗенека надала фінансову підтримку для потреб Міністерства охорони здоров’я України на суму понад 250 тис. дол. США, яка була використана для закупівлі 5 евакуаційних автомобілів. Ці швидкісні повнопривідні транспортні засоби оперативно доставлятимуть медичні бригади на місця, забезпечуючи умови для швидкої евакуації потерпілих.
  2. Компанія перерахувала 500 тис. дол. у межах національної платформи UNITED24 для державної закупівлі реанімобілів (машин швидкої допомоги). Наразі одна з першочергових потреб України полягає в забезпеченні сталого функціонування екстреної медичної допомоги, яка постраждала внаслідок бомбардувань. Внесок компанії сприятиме відновленню системи.
  3. За ініціативи МОЗ України та в партнерстві з Yellowblue Force Foundation компанія зробила внесок у сумі майже 2 млн грн на підтримку безперебійного енергозабезпечення. Кошти було використано для закупівлі 5 дизельних генераторів різної потужності, які забезпечуватимуть 5 лікувальних закладів резервними джерелами електроживлення.
  4. Результатами одного з проєктів гуманітарної допомоги загальною вартістю майже 170 тис. дол. можуть наразі скористатися пацієнти із серцевою недостатністю та цукровим діабетом ІІ типу: 46 спеціалізованих лікарень у різних областях України отримали 3165 упаковок дапагліфлозину 10 мг. Також між 11 закладами охорони здоров’я було розподілено 1410 упаковок тикагрелору 90 мг для надання медичної допомоги пацієнтам з інфарктом міокарда. Наразі завершено 3 послідовні транші постачання цих препаратів у межах проєкту. Попереду новий транш з лікарськими засобами на суму понад 100 тис. дол., що допоможуть задовольнити нагальні потреби.

Продовжуючи благодійну діяльність, АстраЗенека планує й надалі підтримувати проєкти, які мають на меті задоволення актуальних потреб сфери охорони здоров’я України, що набули ще більш вагомого значення через війну. Наразі компанія опрацьовує ініціативу з підтримки постраждалих під час війни, а саме: забезпечення низки лікарень сучасними медичними виробами для остеосинтезу. З метою втілення цього проєкту АстраЗенека взяла на себе зобов’язання щодо фінансового внеску в сумі 250 тис. дол. для подальшої закупівлі необхідних медичних виробів, що сприятимуть ефективному оперативному лікуванню травмованих пацієнтів.

Також у взаємодії з Міністерством охорони здоров’я АстраЗенека розглядає можливість нового цільового фінансового внеску в межах національної платформи UNITED24. Крім того, з огляду на перелік пріоритетних потреб українських пацієнтів у ліках, підготовлений аналітичною групою експертів від асоціації пацієнтів та профільних органів державної влади, компанія планує здійснити пожертву онкологічним лікарським засобом бікалутамідом 50 мг та 150 мг для лікування хворих на рак передміхурової залози в загальній кількості 1919 упаковок вартістю близько 91 тис. дол.

Загальна сума благодійних внесків компанії на сьогодні перевищила 10 млн дол.

Виконуючи свою основну місію як фармацевтична компанія, АстраЗенека водночас робить усе можливе, щоб підтримати систему надання медичної допомоги в України не лише ліками, а й в інших напрямках, виходячи з пріоритетів під час війни.

За матеріалами,
наданими компанією АстраЗенека

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті