У Німеччині співробітницю аптеки засуджено за підробку сертифікатів про щеплення

28 Листопада 2022 11:45 Поділитися

Співробітницю мюнхенської аптеки засуджено до 3 років ув’язнення за понад 1000 випадків підробки сертифікатів про вакцинацію від коронавірусу, а її спільника — до 4. Вирок ще не набрав законної сили, проте суд визнав доведеним, що протягом кількох місяців 2021 р. пара займалася шахрайством у великих розмірах. 37-річний чоловік організував продаж підробок через даркнет, загалом він заробив понад 130 000 євро. Виготовляючи фіктивні документи, 53-річна працівниця аптеки таким чином намагалася заручитися прихильністю чоловіка, з яким мала короткий роман у 2017 р.

Працівницю аптеки та її спільника зараз судять у регіональному суді Мюнхена. Вирок було винесено 25 листопада. Серед іншого спільникам інкримінують порушення Закону про захист від інфекцій (Infektionsschutzgesetz). Той факт, що працівниця аптеки обійшлася меншим терміном ув’язнення, ніж її спільник, пов’язаний з її зізнанням. «Так і має бути», — зазначив у своєму вироку головуючий суддя. 37-річний чоловік, як зазначено у рішенні, діяв з більшою злочинною енергією та отримував лише фінансову вигоду від систематичної підробки.

Суд також зобов’язав чоловіка повернути майже 100 тис. євро з його заробітку. За версією суду, до продажу сертифікатів про вакцинацію він уже підробляв інші документи.

За матеріалами www.zdf.de

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті