Керівництво МОЗ провело зустріч з комісаром ЄС з питань охорони здоров’я та безпеки харчових продуктів

08 Грудня 2022 4:10 Поділитися

МОЗ повідомляє, що 6 грудня міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко разом з першим заступником міністра Олександром Комарідою провів зустріч в онлайн-форматі з комісаром ЄС із питань охорони здоров’я та безпеки харчових продуктів Стеллою Киріакідес.

Під час зустрічі обговорювалися питання продовження медичної евакуації українців до країн Європейського Союзу (ЄС), допомоги країн ЄС медичній системі України, зокрема щодо забезпечення лікарень альтернативними джерелами енергопостачання, які мають допомогти їм пройти зимовий період і забезпечити надання пацієнтам необхідних медичних послуг та створення належних умов перебування в стаціонарах.

В. Ляшко подякував міжнародним партнерам за підтримку, яка надається з початку повномасштабної війни, розв’язаної російською федерацією, і підкреслив, що загальна кількість наданої країнами — членами ЄС гуманітарної допомоги перевищує 80 тис. тонн, половина з неї — допомога сфері охорони здоров’я.

Також наразі до країн Євросоюзу вже було організовано медичну евакуацію майже 1,5 тис. українців. Найбільше українців у рамках медичної евакуації прийняли Німеччина (577), Польща (182) та Литва (112).

За матеріалами moz.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті