Аристократично бліді: правила безпечного освітлення обличчя

09 Грудня 2022 6:30 Поділитися
Досконало чисте порцелянове обличчя без жодної веснянки — мрія багатьох дівчат, які теплу пору року зустрічають з рудими цятками на носі та щоках. У цій статті ми розповімо, як освітлити обличчя безпечно й ефективно.

Сповільнити синтез меланіну

Гіперпігментація, або темні плями на шкірі, виникає внаслідок надмірного синтезу природного пігменту меланіну під дією сонця та внутрішніх чинників. Тому перший крок до рівного тону обличчя — сповільнення або корекція цього процесу.

Із цим можуть допомогти засоби з такими активними компонентами: арбутин, вітаміни С і В3, екстракти лакриці, щавлю чи вербової кори.

Пришвидшити оновлення шкіри

Пігментні плями на обличчі утворюються з темних, надто «зафарбованих» клітин з підвищеним рівнем меланіну. Щоб вирівняти тон шкіри, необхідно делікатно злущити їх і стимулювати активне оновлення тканин.

Делікатне злущення забезпечать хімічні пілінги та пілінги-скатки з кислотами. Вони не чинять механічного впливу, а руйнують зв’язки між клітинами верхнього шару та сприяють їх відлущуванню.

Захиститися від сонця

Саме сонце, а точніше ультрафіолет, спричиняє появу набридливих темних плям.

Щоб зберегти світлий і рівний тон обличчя, необхідно щодня незалежно від погоди та пори року використовувати сонцезахисний крем. Важливо, аби він був легким та комфортним, не створював зайвої жирності шкіри та надмірного блиску. Доцільно надавати перевагу засобам із широким спектром захисту, наприклад від бренду Medik8 (https://eva.ua/ua/brnd-236210/).

Сприяти відновленню шкіри

Під дією активного освітлення шкіра травмується та потребує відновлення. Саме тому потрібно забезпечити їй максимальне живлення та зволоження. Для цього варто віддавати перевагу кремам і сироваткам, що сприяють процесу регенерації шкіри.

Зміцнити природний бар’єр

Чудовим рішенням для додаткового захисту шкіри може стати крем із церамідами та природними ліпідами, він покликаний забезпечити додатковий захист від зовнішніх подразників і зневоднення. Також можете обрати засоби з пре- та пробіотиками, які допомагають пришвидшити відновлення мікрофлори шкіри.

Забезпечити цілодобове освітлення

Якщо ви прагнете помітного освітлення, але у вас чутлива шкіра, спробуйте повністю перейти на щоденні засоби з м’якими освітлювальними властивостями. Це може бути денний крем, пінка для вмивання, сироватка чи нічний крем. Крім активних компонентів у невисокій концентрації, вони можуть мати ледь помітні пігменти чи світловідбивні частинки для миттєвого ефекту.

Діяти розумно та обережно

Освітлення — не природний процес для шкіри, і він викликає стрес. Щоб мінімізувати шкоду, дійте обережно. Не тримайте хімічний пілінг надто довго, не пошкоджуйте шкіру жорсткими скрабами, контролюйте частоту використання освітлювальних засобів.

Пам’ятайте, що веснянки — це мило, а пігментні плями не обов’язково псують вигляд обличчя. Тому перш ніж починати шлях до аристократично блідої шкіри, спробуйте відчути себе красивими незалежно від відображення в дзеркалі.

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті