На Кіровоградщині триває контроль за державними регульованими цінами на ліки, які підлягають реімбурсації

26 Грудня 2022 11:51 Поділитися

Фахівці Головного управління Державної служби України з безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба) в Кіровоградській обл. постійно здійснюють моніторинг застосування державних регульованих цін на ліки, що увійшли до програми реімбурсації «Доступні ліки».

Так, проводиться аналіз граничних оптово-відпускних, закупівельних та фактичних роздрібних цін, а також застосованих оптово-відпускних та торговельних (роздрібних) надбавок на ліки, які включені до програми реімбурсації.

За 11 міс 2022 р. спеціалісти Держпродспоживслужби опрацювали відповідні дані 352 аптечних закладів, проаналізували понад 26 200 цін на ліки щодо дотримання вимог законодавства у сфері ціноутворення. За результатами аналізу даних порушень державної дисципліни цін не встановлено.

Разом з тим Держпродспоживслужба в Кіровоградській обл. звертає увагу суб’єктів господарювання на наступне: відповідно до статті 20 Закону України «Про ціни й ціноутворення» за недотримання процедури формування, встановлення та застосування роздрібних цін на ліки, вартість яких підлягає реімбурсації, передбачено застосування адміністративно-господарських санкцій.

За матеріалами dpss.gov.ua

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті