Англійські аптечні асоціації пропонують розширити спектр своїх послуг задля виживання

04 Січня 2023 12:33 Поділитися

Кілька професійних асоціацій Англії разом із 4 найбільшими аптечними мережами у листі до держсекретаря з питань охорони здоров’я та соціального забезпечення країни Стіва Барклі (Steve Barclay) попередили про термінову потребу в інвестиціях.

Авторами листа виступили Асоціація незалежних аптек (Association of Independent Multiple Pharmacies — AIMp), Асоціація аптечних компаній (Company Chemists’ Association — CCA), Національна фармацевтична асоціація (National Pharmacy Association — NPA), Комітет з переговорів щодо фармацевтичних послуг (Pharmaceutical Services Negotiating Committee — PSNC), а також аптечні мережі «Boots UK», «Lloydspharmacy», «Well» і «Phoenix UK». Вони зазначили, що аптеки стикнулися з 30% скороченням реального фінансування за останні 7 років. Одним із запропонованих рішень є подальше запровадження фінансованої громадським коштом послуги Pharmacy First.

«Багато аптек зараз відпускають ліки, зазнаючи збитків, та стикаються із серйозною кризою грошових потоків, яка у разі невирішення, на жаль, може швидко призвести до остаточного закриття», — йдеться в листі. Також зазначено, що як тільки закриття почнуться, їх «буде важко зупинити…, оскільки сектор зараз настільки крихкий, що іншим аптекам буде важко знайти точку опори». Дописувачі просять зробити «негайні інвестиції в [аптечний] сектор, щоб допомогти відновити потенціал і сталість і дозволити реалізувати потенціал для надання більш доступних і надійних послуг пацієнтам».

Вони запропонували повністю профінансовану послугу «Pharmacy First» в якості хорошої відправної точки, зазначивши, що будуть раді обговорити та розробити інші варіанти, такі як ширший спектр послуг, які підтримують оптимізацію фармакотерапії, тривалий догляд, профілактику та подолання нерівності у здоров’ї.

Раніше С. Барклі під час парламентських дебатів заявив, що модель «Pharmacy First» дозволить фармацевтам краще використовувати свої навички та значно поліпшити доступ пацієнтів до медичних послуг.

За матеріалами www.pharmacymagazine.co.uk; www.chemistanddruggist.co.uk

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті