Рецепт на імуносупресивні ліки та від хвороби Паркінсона можна отримати в електронному вигляді

05 Січня 2023 3:34 Поділитися

Наказом Міністерства охорони здоров’я від 30 листопада 2022 р. № 2172 внесено зміни до Правил виписування рецептів на лікарські засоби і вироби медичного призначення. Наказ № 2172 опублікований у виданні «Офіційний вісник України» № 1 від 03.01.2023 р.

Відтак змінами передбачено можливість виписування рецептів на ліки від хвороби Паркінсона також і в електронному вигляді. Такі е-рецепти виписують лікарі-неврологи.

Окрім того, е-рецепти виписуватимуться й для отримання пацієнтами імуносупресивної терапії у післяопераційний період з трансплантації. Е-рецепти для цієї категорії ліків виписуються лікарями, які здобули вищу освіту другого (магістерського) рівня галузі знань 22 «Охорона здоров’я» за такими спеціальностями:

  • «222 Медицина» або «228 Педіатрія»,
  • або напрям підготовки «Медицина» за спеціальністю «Лікувальна справа» або «Педіатрія». А також які обіймають посаду трансплант-координатора (або уповноважені наказом керівника закладу охорони здоров’я на виконання функції трансплант-координатора).

Щоб отримати рецепт на ці ліки, пацієнту потрібно мати план лікування, створений в електронній системі охорони здоров’я. «Лікарі первинної ланки медичної допомоги можуть виписувати рецепти на ліки від хвороби Паркінсона за умови, що у пацієнта є створений електронний план лікування», — йдеться в повідомленні Національної служби здоров’я України (НСЗУ).

На час воєнного стану рецепт на ліки, що підлягають реімбурсації, може бути як електронним, так і паперовим.

Варто нагадати, що в Реєстр лікарських засобів, які підлягають реімбурсації за Програмою медичних гарантій, увійшли 6 торгових назв ліків для лікування хвороби Паркінсона в амбулаторних умовах.

Пресслужба «Щотижневика АПТЕКА»

та за матеріалами facebook.com/nszu.ukr

Бажаєте завжди бути в курсі останніх новин фармацевтичної галузі?
Тоді підписуйтесь на «Щотижневик АПТЕКА» в соціальних мережах!

Коментарі

Коментарі до цього матеріалу відсутні. Прокоментуйте першим

Добавить свой

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Останні новини та статті